ADSL ile Fiber Arasındaki Fark Nedir?

ADSL ile fiber arasındaki fark nedir sorusu internet satın almak isteyen kişilerin merak ettiği konulardan biridir. Internet kullanıcıları için internet hızı son derece önemli olmakla birlikte aynı zamanda indirme Hızı da büyük bir önem taşır. Internet satın alırken ne kadar hızlı işlem yapacağınıza dikkat etmek ilerleyen süreçte internet kullanımlarınız da herhangi bir sorun yaşamanızı sağlar.

Beklentilere en iyi şekilde yanıt veren ve oldukça profesyonel bir şekilde internet kullanmak istiyorsanız mutlaka en hızlı ve kesintisiz internet sunan paketleri tercih etmeniz gerekiyor. Bu bakımdan internet satın alırken oldukça merak edilen konulardan birisi de ADSL ile fiber arasındaki fark nedir sorusunun yanıtları oluyor. ADSL internet ile fiber internet arasında birtakım farklılıklar olduğu için internet alımı sırasında bu farklılıkları bilmek doğru seçim yapabilmek açısından önem taşıyor.

ADSL ile Fiber Arasındaki Farklar

ADSL ile fiber arasındaki fark nedir sorusuna birçok detayı göz önünde bulundurarak yanıt vermek gerekir. İnternet alımı sırasında genelde kişiler ikisi arasındaki farkı dikkate almaktadır. Bu farkları şu şekilde saymak mümkün olabilir:

  • Fiber internet ADSL internete göre çok daha hızlı denilebilir.
  • Her ikisi arasındaki en temel farklılık internet kablo yapılarından kaynaklanmaktadır.
  • ADSL bağlantısında bakır kablo direnci kablo uzunluğuna göre değişen bir yapıya sahiptir.
  • Kablo ne kadar uzun olursa yer santrallerin sizlere ileteceği internetin hızı da o kadar düşük olur.
  • Fakat fiber optik kablolarda yapıları gereği internet iletim hızında herhangi bir düşme oluşmaz.

Bu özelliklere bakıldığında ADSL ile alınacak hız miktarı fiber internet hızından çok daha düşüktür.

ADSL mi Fiber mi?

ADSL ile fiber arasındaki farklılıklara bakıldığında artık internet kullanıcıları fiberi daha fazla tercih ediyor. Fiber internet hem daha hızlı hem de kablo direnci yüksek olduğu için kullanıcılar kesinti sorunları yaşamıyor. Alt yapısı yüksek kalitede olduğundan evlerde ve iş yerlerinde fiber internet daha fazla tercih ediliyor. Özellikle şirketlerin kesintisiz bir veri akışına ihtiyaç duyması da fiber interneti gerekli hale getirenlerden biridir.

 424 toplam,  1 bugün