Teknoloji Çağı

Teknoloji aslında bizlere büyük oranda yardımda bulunmaktadır. Çoğu zaman teknolojilerin avantajlarından yararlanırken kimi zaman dezavantajlarından etkilenmemek mümkün değildir. Teknoloji sayesinde hayat, eskiye nazaran çok daha kolay ilerlemektedir. Kolay iletişim, kolay araştırma ve kolay bilgi edinimi gibi pek çok avantajı bizlere sunan teknoloji, insanlığın ‘insan’ olma niteliklerini kimi zaman olumsuz yönde tetikleyebilmektedir. Bu yüzden de teknolojiyi doğru bir biçimde kullanabiliyor olmak önemlidir.

Teknoloji Çağı Tehlikeli Midir?

Teknolojinin doğru kullanımı ile beraber insanlar, avantajlarından verimli bir biçimde yararlanabilmektedirler. İnternet, tüm Dünya’nın kullandığı bir araçtır, bu yüzden de oldukça geniş çaplıdır. Bizler, internet ve teknolojiden yararlanırken bunu doğru bir biçimde yapmalıyız. Bu sayede teknolojinin olumsuz etkilerinden uzak durabiliriz. Kimi zaman teknolojiyle iç içe olmak bizlere insani değerlerimizi kısmen unutturabilmektedir. Bu ve bu gibi olumsuz durumların önüne geçebilmek doğru kullanım ile mümkündür.

Teknoloji çağının büyük bir kısmının olumlu, küçük bir kısmının ise olumsuz olduğunu söylemek mümkündür. Olumsuzluklardan kaçınabilmek için teknolojiyi nasıl kullandığımızı bilmemiz gerekmektedir. Aynı zamanda teknoloji bağımlılığı da bu durumda son derece hassastır. Teknolojiye bağımlılık her ne kadar artarsa, kişi ya da kişiler ondan o denli zor kopabilmektedir. Bu durum da beraberinde kişide gerek fiziksel gerek psikolojik hasarlara yol açabilmektedir. Bu yüzden de durumu kontrollü yönetmek gerekmektedir.

Teknoloji kullanımının olumlu yönleri sayesinde ise kişi ya da kişiler yeni şeyler öğrenebilir, kendisine yeni bilgiler katarken aynı zamanda iletişim kurabilir, eğlenebilir ve çeşitli becerilerini geliştirme üzerine çalışabilir. Bu ve bu gibi durumlar, teknolojinin olumlu özelliklerinden sayılmaktadır. Teknoloji çağı, sanıldığı gibi kötü ya da korkunç değildir. Kullanım şekli ve bilinçsiz yaklaşımlar teknoloji çağının yanlış tanıtılmasına sebep olmaktadır.

Her yerde olduğu gibi teknoloji alanında da çeşitli zorluklar insanları beklemektedir. Ancak insanlar, her geçen gün gelişmeye devam etmektedir. Bu sayede ise yapılan her buluş atılan her adım teknolojinin ve türevlerinin gelişebilmesi için son derece önemlidir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilinç artarak teknolojinin tehlikeli yönlerinden insanların kendisini koruması çok daha mümkün bir hale gelmektedir.

 549 toplam,  1 bugün