Akıllı Bileklik ve Saatler Adımlarımızı Nasıl Sayıyor?

Akıllı saatler ve bileklikler, özellikleri sayesinde birçok kolaylık sağlar. İş dünyası, iletişim, planlama ve sağlık gibi alanlarda asistan görevi görür. Özellikleri modellerine göre değişse de ortak özellikleri arasında adım sayma gelir. Hatta adımı saymakla yetinmez, kalori ve mesafeyi de hesaplar.

Uzmanlar tarafından da kullanılan ve tavsiye edilen bu giyilebilir teknolojiler, belli bir uygulama üzerinden takip edilir. Buraya cinsiyet, kilo ve boy gibi bilgilerin yazılması önemlidir. Çünkü akıllı bileklik ve saatler, sağlığı yakından takip eder.

Ancak herkes tarafından beğenilen bu teknolojilerde merak edilen bir konu var: Adımları nasıl sayıyor?

Akıllı Saat ve Bilekliklerin Gizemli Adımsayar Mekanizması

Giyilebilir teknolojiler, üç eksenli bir sistemden oluşur. Amaç, ivmeyi doğru ölçebilmektir. Bunun için hareket etmeye gerek duyulmaz. Cihaz açık olduğu sürece çalışmaya devam eder. Her durum kaydedilerek kişiye özgü bir algoritma oluşturulur. Bu sayede kullanıcının fiziksel özellikleri tanınmış olunur.

Akıllı saat ve bileklikler, hesap yaparken her şeyi kaydeder. Çıkılan ya da inilen merdivenlerinin basamaklarını bile… Bu yüzden kalori hesaplamaları hatasız olur.

Hareket sırasında ölçülen ivme, Metabolik Eşdeğer olarak adlandırılan parametreye çevrilir. Her eşdeğer, bir adım olarak kabul edilir. Ardından kişisel bilgilerle karşılaştırılarak kalori ve uyku kalitesi gibi sonuçlar elde edilir.

Bu giyilebilir teknolojilerinin özellikleri ürpertici gelebilir. Ancak akıllı saat ve bilekliklerin özellikleri birçok açıdan yararlı olduğu için güvenilirdir. Rahatlıkla kullanılabilir. Hatta yararlı özellikleri sayesinde bilimsel araştırmalara da konu olmuştur. Cihazların verilerine göre hastalıklar daha yakından incelenmiştir. Obezite gibi yaygın olan hastalıklara çözümler üretilmiştir.

Akıllı Saat ve Bileklik Fiyatları

Kişisel asistan görevi gören ve birçok kesim tarafından kullanılan bu akıllı cihazların fiyatları da merak konusudur. Akıllı saat ve bileklik fiyatları için belli bir aralık söylenemez. Çünkü fiyatlarda üreten marka, model ve özellikler etkilidir.

Bu akıllı bileklik ve saatleri alırken fiyattan önce cihazlara uyumlu olup olmadığına bakılmalıdır. Yoksa uygulama takip ve bağlantı işlemlerinde sorun yaşanır. Cihazlardan istenilen verim elde edilemeyeceği için kullanılamaz.

 496 toplam,  1 bugün