Amazon Uzay Roketi Şoku

amazon uzay roketi

Uzay, yüzyıllar insanlığın meraklarından biridir. Birçok bilim insanı, bu konuda araştırma yapmış ve uzaya gitmiştir. Ay’da yürümüş, Mars’ta yaşamın olup olmadığını araştırmıştır. NASA, bu konuda bilinen bir kurum olsa da Elon MUsk, yaptığı çalışmalarla dikkat çekmiştir. Uzun süre konuşulmuş ve başarıları alkışlanmıştır.

Günümüzde ise Elon Musk kadar dikkat çeken bir isim var: Amazon. İnternete farklı bir bakış açısı getiren Amazon, şimdi uzay çalışmalarına hazırlanıyor. Çalışmalarını gizlemeyen şirket, gözleri üzerine çekmeyi başardı.

83 Roket İçin Tarihi Anlaşma Yapıldı

Amazon, uzayla ilgili projelerini çekinmeden anlatıyor. Yaptığı anlaşma ile hedefinin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Amazon Uzay Roketi için milyar dolarlık sözleşme imzaladı. Anlaşma, üç büyük şirket ile yapıldı. Bu şirketler; Blue Origin, Arianespace ve United Launch Alliance şirketleridir.

Anlaşmaya göre 5 yılda 83 roket uzaya fırlatılacak. 3236 uydunun büyük bir bölümü alçak Dünya yörüngesine yerleşecek. Bu da internet dünyasına farklı bir bakış açısı daha getirecek.

Bu anlaşma, bu zamana kadar yapılan en büyük roket anlaşması olarak tarihe geçti. Tahminlere göre ise Amazon, uzay konusunda sadece Space X firmasını kendine rakip görüyor.

2024 Yılında İnternet Savaşı Başlayacak

Savaşın birçok türü yaşandı. Teknolojinin gelişmesiyle yeni bir savaş türüne hazırlanılıyor. Bu savaş, İnternet Savaşı. Amazon’un 2024 yılında en büyük hedefi, interneti uydu üzerinden sağlamak. Ancak tüm dünyada kullanılabilmesi tahminen 2028 yılına kadar uzayacak.

Bu açıklamalar ve tahminler, Amazon Roketi şoku yaşattı. Yaşanılanlar ise Space X firmasını akıllara getiriyor. Space X, 2018 yılında 2110 uyduyu başarıyla uzaya fırlatmıştı. Bu sayede 250.000’den fazla kişiye uydu üzerinden internet sağladı. Hizmet ağı 29 ülkeye kadar yükseldi. Gerçekleştirilen projeler ile de hizmet ağı genişlemeye devam ediyor.

Amazon’un rakibi güçlü olduğu için yapılacak çalışmalar merak konusu oldu. Bu konuda uzun zamandır açıklamalar yapmalarına rağmen herhangi bir çalışma da yapılmadı. Anlaşmalar yapılmasına rağmen uygulanan bir proje olmadığı için başarılı olup olmayacakları merak konusu oldu. Zamanla merakların giderilmesi bekleniyor.

 405 toplam,  1 bugün