Apple, LG İle İşbirliği Yapacak

Katlanabilir cep telefonları, son zamanlarda büyük ilgi gördü. Bu da teknoloji firmalarının daha fazla yönelmesini sağladı. Apple, bu modellere olan ilgiyi görünce çalışmalarına hemen başladı. Ancak bu sefer yalnız değil.

Apple, yeni çalışmasında LG ile işbirliği yapacak. Panel anlaşması çoktan imzalandı. Telefonların çıkış tarihi verildi. Böylelikle Samsung gibi markalarla rekabet daha da büyümüş oldu. Yapılan açıklamalara göre katlanabilir özelliği çok gizli olacak. Tasarım hakkında daha fazla bilgiye yer verilmedi. Ancak şimdiden milyonlar tarafından merak edilmeye başlandı. Cep telefonları üretildikten sonra aynı özellik MacBook ve iPad modellerinde de olacak.

Katlanabilir iPhone Çıkış Tarihi Belli Oldu

LG panelleri konusunda HP ile anlaşma yapmıştı. Bu anlaşmaya göre LG panelleri, HP 11 inçlik bilgisayarlarından yer alacaktı. Ancak Apple, bu panellere katlanabilir cep telefonları için talip oldu. LG tarafını Apple markasından yana kullandı.

İki dev şirketin işbirliği yapması, birçok avantaj sağladı. Avantajlardan biri, iki şirkette de OLED planlarının olması. Bu sayede OLED ekranlar, tüm Apple cihazlarında kolaylıkla kullanılabilecek. Daha önce ekranların boyutuyla ilgili 20 inç açıklaması gelmişti. Ancak raporda ekran boyutuyla ilgili bilgiler yer almıyor. Nedeni ise, diğer Apple ürünlerinde kullanılma ihtimaline karşı yeni ekran tasarımlarının yapılması.

Bu kadar özelliği olan ve merak edilen Apple katlanabilir telefonları için çıkış tarihi ise belli oldu. Açıklamalara göre 2025 yılında telefonlar satışa sunulacak. Ancak olası bir duruma karşı tarih, 2026 ve 2027 yıllarına kadar uzayabilir.

Katlanabilir iPhone Fiyatları Ne Kadar?

Katlanabilir iPhone fiyatları, merak edilen konular arasında yer alıyor. Telefonun üretimine başlanmadığı için ücret konusunda bir aralık verilmedi. Tanıtımından sonra fiyatının belli olacağı tahmin ediliyor. Apple ürünlerinin genel fiyat değerlendirmesine bakılırsa cihazların ücretini maliyetten çok dünya ekonomisi belirleyecek.

Apple ve LG işbirliği, diğer dev markaların dikkatini çekmeye başladı. Samsung başta olmak üzere birçok şirket, farklı projeler geliştirmeye başladı. Rekabetin artmasından dolayı şirketlerin ortak çalışmalar yapacağı tahmin ediliyor. Ancak bu konuda şirketlerden herhangi bir açıklama gelmedi.

 505 toplam,  1 bugün