Apple M2 İşlemci Bilgileri Sızdırıldı

Apple Macbook Pro ve MacBook Air modelleri, yıllardır yoğun ilgi görüyor. İlgi görme sebepleri arasında kullanışlı olması ve işletim sistemleri geliyor. Sızdırılan bilgilere göre M2 işlemci çalışmalarına başlandı.

8 Mart 2022 tarihinde Apple yeni işlemcisi M1 ultra modeli kullanıcılarına tanıtmıştı. Kısa sürede ilgi gören bu işlemci birçok Macbook modelinde kullanılmaya başlandı. Apple, sürekli güncellemeler yaptığı ve geliştirdiği için M2 modelinin çıkış tarihi merak edildi. Şirket bu konuda bir açıklama yapmasa da bazı haberlere göre çalışmalarına başlandı.

Yeni İşlemci, Macbook Pro Modellerinde Tanıtılacak

Apple Macbook Air çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre M2 işlemcili, J413 kodlu ve 9to5Mac özellikli olacak. Yeni işlemci sayesinde 10 grafik çekirdeği ve 8 çekirdek olarak tasarlanacak. M1 işlemci cihazlara benzerlik gösterecek. Performansı konusunda ise Apple A15 Bionic ilham alınıyor.

Diğer bir model ise 439 kodu ile çıkacak. M2 işlemcili ve 13 inç özellikli olacak. Tasarımı, şu anki 13 inç MacBook Pro ile aynı. Aynı tanıtımı sırasında Pro ismi kullanılmayacak. Tasarım olarak 2017 modeline benzese de teknik özellikler çok farklı olacak.

İddia edilen bilgilere göre bu modeller dışında yeni işlemcili farklı bir model için çalışma yapılmıyor. Modellerin isimleri ve özellikleriyle ilgili de Apple bir açıklama yapmadı. Açıklaması yapması durumunda geliştirdiği cihazlar ile uzun süre gündemden düşmeyecek gibi görünüyor. Birçok Apple hayranı yeni işletim sistemini kullanmak için şimdiden sabırsızlanıyor.

Yeni M2 İşlemci Tanıtım Tarihi Belli Oldu

Apple, M1 işlemcisini dikkat çekici bir etkinlikle tanıtmıştı. İşletim sisteminin özellikleri dikkatleri üzerine toplamayı başardı. Kısa sürede işlemciyle ilgili satışlar arttı.

Bunun üzerine Apple, Macbook Pro modellerinde kullanılacak M2 işlemcisi çalışmalarına başladı. Sızdırılan haberlere göre Mayıs ya da Haziran ayında tanıtılması bekleniyor. Şirketin bu konuyla ilgili kesin bir açıklaması yok.

Apple, sadece tarih değil yeni işletimcisiyle ilgili hiçbir açıklama yapmadı. M2 projesi bile sızdırılan haberlerle öğrenildi. Bu yüzden yakından zamanda Apple tarafından bir açıklama bekleniyor.

 485 toplam,  2 bugün