Apple Üretimde Sıkıntı Yaşıyor

Apple, yeni iPhone 13 modelini Eylül ayında sevenlerine tanıtmıştı. Ancak yoğun talepte sonra üretimde büyük sıkıntılar yaşamış ve talepler gecikmişti. Anlık sorunu düzelten Apple, tekrar üretim sıkıntısı yaşamaya başladı.

Apple, tüm cep telefon modellerinin üretimine devam etmiyor. Sadece iPhone 12 serisi, iPhone SE 2020 ve iPhone 11 modellerini üretiyor. Bunlara yeni modeli, iPhone 13 eklendi. Ancak satışlar beklenenden yüksek olsa da üretimdeki sıkıntılar bitmek bilmiyor.

Eylül başlarında Kanada, İngiltere ve ABD gibi ülkelerde siparişlerin teslimi 3 ya da 4 hafta sürüyordu. Ülkemizde ise 5 haftayı buldu. Durumun düzeltilmesi için çalışmalar yapılsa da teslimat gecikmeleri devam ediyor.

Üretim Sıkıntı Sadece iPhone 13 Modellerinde Değil!

Üretim sıkıntısının yaklaşık 6 ay önce olması, iPhone 13 için olduğu düşünüldü. İlk başlarda sadece yeni modelde sıkıntı yaşanıyordur. Ancak günümüzde iPhone 12 serileri ve iPhone 11üretiminde de sıkıntı yaşanmaya başladı. Sipariş süresi, iPhone 12 serilerinde 2 haftayı, iPhone 11 serilerinde ise 5 haftayı buluyor.

Apple, bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Üretim sıkıntısının ne zaman çözüleceği ise merak konusu.

Sebep, 3 NM Teknolojisi Mi?

Haziran 2022 tarihinden itibaren 3 NM teknolojilerinin üretileceği açıklanmıştı. Tarih yaklaştıkça Apple üretim sıkıntısı artmaya başladı. Yeni teknolojinin verilen tarihte üretimine başlanması için üretim kapasitelerinin ciddi oranda arttırılması şart! Yoksa günümüzdeki sıkıntıdan daha büyük sıkıntılarla karşılaşılabilir. Üretim sıkıntısı çözülemezken diğer yeni sorunların giderilmesi çok zor.

Apple 2023 yılında A16 işlemcili, 4NM teknolojili cihazların üretileceğini belirtmişti. Ancak şimdiden üretim sıkıntılarına çare bulamaması, yeni projenin gerçekleşme ihtimalini düşürüyor. Üretim problemleri çözülürse ve teslimat süreleri, iyileştirilirse teknolojide yeni bir çağa başlanmış olacak.

Üretim dışında şaşırtan bir durumla daha karşılaşıldı. Teslimat süreleri uzatılsa bile Apple cep telefonlarına olan ilgi azalmıyor. Binlerce müşteri, sipariş kuyruğuna girmiş durumda. Bu sayı gittikçe de artıyor.

Apple üretim sıkıntılarının giderilmesi ve durumun iyileştirilmesi ile ilgili bir açıklama bekleniyor. Ancak bu konuyla ilgili dev şirketten bir açıklama gelmedi.

 493 toplam,  1 bugün