Dünyanın Sanal Vatandaşı Sevenleriyle Buluştu

sanal vatandaş

Sanal dünyadaki gelişmeler, milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Gelişmelere bağlı olarak ülkeler ve şirketler, kendini güncelliyor. Bu ülkelerden biri de Türkiye.

Malta Turizm ve Tüketicinin Korunması Bakanlığı, yaptığı bir çalışmayla sanal dünyada bir gelişmenin daha yaşanmasını sağladı. Sanal vatandaş Marija ile turistlere hizmet vermeye başladı. Artık turistler, sanal vatandaş ile gezi yapacak.

Metaverse, uzun zamandır konuşulmaya devam ediyor. Etkileri her yerde sürüyor. Bu büyük dijital girişim, ne zaman kullanılmaya başlanacak diye merak edilirken dünyanın ilk sanal vatandaşı tanıtıldı.

Şu an rehberlik yapmakla görevli Marija, turistlerin ilgisini çekiyor. Marija ile tanışmak isteyenler, turizm şirketinin hizmetlerinden yararlanıyor.

Marija İnsan Gibi Görünüyor

Marija, sanal platformda olmasına rağmen yapay zeka olduğunu ayırt etmek neredeyse imkansız. Jest ve mimikleri, konuşma tarzıyla insan gibi konuşuyor. Bazı yerlerde ciddi tavırlar sergilerken bazı yerlerde ise sevecen davranıyor. Konuşmalarda duraklamadığı ya da robotik tarzı olmadığı için yapay zeka olduğu anlaşılmıyor.

Şu an turistlerin ilgisini çekmiş durumda. Müşteriler, yapay zeka rehberi daha çok sevdi. Hem kolaylıkla iletişim kurulabiliyor hem de taşınabilir özelliği sayesinde birçok kolaylık sağlıyor. Sanal rehbere sorular da sorulabiliyor. Cevap veremeyeceği soruları belirtiyor. Ancak bu soruları not ederek kendini geliştiriyor. Marija, turistlere elinden geldiğince yardım etmeye çalışıyor.

Kendini Geliştirmeye Çalışıyor

Sanal rehber Marija, şu an belli özelliklerle sınırlı. Buna rağmen dünyanın ilgisini çekmeyi başardı. Dışarıdan yapılan kodlamalarla kendini sürekli geliştiriyor. Kendini geliştirdiğinde espriler yapabilecek. Daha fazla yerin rehberini sunacak. Ayrıca hizmetlerini birçok dilde söyleyebilecek.

Bu özelliklerin yakın zamanda yapılması bekleniyor. Şirketin açıklamalarına göre Marija, aslında bir sanal asistan. Bu yüzden asistanlıkla ile birlikte rehberlik yapması amaçlanıyor.

Marija sonrasında sanal vatandaşlara olan ilgi artmaya başladı. Şirketlerden reklamlarını yapabilmek için çalışmalara başladı. Birkaç sanal vatandaş ile de tanışılmaya başlandı. Hepsi, birbirinden farklı özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Ancak Marija, şu an dünyada farklı bir yere sahip. Çünkü dünyanın ilk sanal vatandaşı olarak tarihe ismini yazdırmayı başardı.

 395 toplam,  1 bugün