Elon Musk’ın Yeni Projesi Bu Sefer Güldürmedi

elon musk proje

Elon Musk, yıllardır yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Kimsenin başaramadığı, devletlerin cesaret edemediği projelere imza atıyor. Dünya’nın geleceğinden şüphe ettiği için Mars’taki yaşamın araştırmalarını yapıyor.

Geleceği düşünmesi ve bunun için çalışması, milyonlar tarafından takdir edildi. Ancak yeni yaptığı projenin çalışmaları, görenleri üzdü.

Elon Musk’ın yeni projesi, uzun zamandır çok konuşuluyor. Tasarladığı beyin çipi ile insan beynini kullanmanın farklı boyutlarını göstermeyi amaçlıyor. Ancak yapılan deneyler, dünyayı ayağa kaldırmaya yetiyor.

Geçtiğimiz aylarda deneylerinde maymunların zarar görmesi çok konuşulmuştu. Deneyde kullanılan 23 maymundan 18 tanesi vefat etti. Bu durum, hayvan hakları savunucularının ayağa kalkmasına neden oldu. Ancak Elon Musk ve ekibi, verilen tepkilere rağmen çalışmalara devam etti.

Tepki Çeken Projenin Amacı Ne?

Elon Musk, 2016 yılında tasarladığı beyin çipi hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Beyne yerleştirilen çip sayesinde bilgisayar ara yüzleri yönetilip geliştirilebilecek. Beyinden verilen sinyaller, teknolojiye farklı bir bakış açısı sunacak. Hem de beynin yeni bir çalışma şekli keşfedilmiş olunacak.

Bu amaçla yapılan beyin çipi, ilk başta uzmanları endişelendirmişti. Deneyler sırasında ölen maymunlardan sonra insanlık endişelenmeye başladı. Ölen maymun sayısından sonra firma tarafından bir açıklama yapılmadı. Tahminlere göre hayvanlar ölmeye devam ediyor.

Çalışmalarda yaşanan kötü sonuçlar, beyin çipine olan ilgiyi azalttı. Elon Musk’ın bu konuda açıklama yapmaması da endişelere neden oluyor.

Beyin Çipi Uzmanları Neden Endişelendiriyor?

Elon Musk, Google’ın yaptığı insansı robotlara büyük tepki göstermişti. Robotların dünyayı ele geçireceğinden ve insanlığı yok edeceğinden endişelendiğini belirtmişti. Uzmanlar, beyin çipi projesinin robotlar daha tehlikeli olduğunu belirtti.

Uzmanlara göre beyin çipinin yerleştirilmesi esnasında da cerrahi sorunlar yaşanabilir. Beyin dalgaları, çipe zarar verebilir. Buna bağlı olarak insanlar ölebilir.

Ayrıca insanlar, sanal ile gerçeği ayırt etmekte zorlanabilir. Çünkü beyin dalgalarının beyin çipiyle nasıl bir frekans oluşturacağı kesin olarak bilinmiyor. Hayvanlar deney sırasında ölürken varsayımların doğrulanması için de birçok insan ölebilir.

Uzmanların ve dünyanın endişeleri sonucunda beyin çipi çalışmalarına son verilmedi. Ancak soruşturma süreci devam ediyor.

 373 toplam,  1 bugün