Google Chrome Yeni Logosu

Google, en çok tercih edilen arama motorudur. Kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak için kendisini sürekli güncellemekte ve geliştirmek zorundadır. Şu an yaptığı yenilik ise yeni Google Chrome logosu

Google, birkaç yıl önce siber saldırıya uğramıştı. Toparlanması zaman almış ve birçok özelliğini değiştirmişti. Bu özelliklerin başında ise logosunu değiştirmek vardı. Yakın zamanda tekrar bir siber saldırıya uğradı. Önlemlerini aldığı için fazla etkilenmedi. Sadece kullanıcılarının güvenliği için gizlilik ayarlarını güncelledi.

Şimdi ise Google Chrome logosunu değiştirdi ve herkesi şaşırttı. Akıllara siber saldırılar geldi. Ancak Google yaptığı açıklamalarla gönüllere su serpti.

Google Chrome 100 Güncellenmesiyle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Google Chrome, sürekli güncelleme yaptığı için bu değişimlerde herhangi bir kötü sebep aranmasına gerek yok. Çünkü Chrome 99 güncellemesi, yakın zamanda yapılmıştı. Bunun üzerine Chrome kullanıcıları Chrome 100’ü bekledi. Beklenen açıklamalar geldi. Açıklamalara göre yeni sürümün dönüm noktası olacağı düşünülüyor.

Google Chrome yeni logosu ise Chrome 100 güncellemesine özel. 3 rakamlı sürüme geçmenin kutlaması adına Chrome logosunu makyajlama kararı alındı. Yeni logo, birçok kesim tarafından çok beğenildi.

Web sitelerinin yeni sürüm konusunda dikkatli olması gerekiyor. Çünkü kaliteli olmayan web siteleri bozulacak.

Google Chrome Yeni Güncelleme Neden Önemli?

Google, Chrome 100 güncellemesinin önceden müjdesini vermişti. Logoyu sadeleştirdi ve önemli teknik özellikler ekledi. Bu özellikler, web sitelerine zarar verir düşüncesi ortaya çıkınca Google bunun üzerine çalışmalar yapmaya başladı. Chrome 100 testlerinden birçok web sitesi başarıyla geçti. Ancak bu tüm sitelere zarar vermeyeceği anlamına gelmiyor.

Google açıklamalarına göre web site sahipleri, yeni sürümü test etmeli. Aksi takdirde ileride birçok soruna neden olabilir.

Chrome 100 sürümünün en önemli özelliklerinden biri API oldu. Bu API sayesinde bir bilgisayara bağlı çok fazla ekran olabilecek. Aynı zamanda farklı amaçlarla kullanılabilecek. Google, bu özelliği göstermek için bir ekranda konuşma notlarını diğer ekranda ise slaytları gösterdi. Üstelik ikisi de aynı bilgisayara bağlıydı.

Yeni sürüm indirilebilir. Chrome 100 sürümünün kullanılıp kullanılmadığı “Yardım > Google Chrome Hakkında” bölümlerinden kontrol edilebilir.

26 Nisan 2022 tarihinde ise Chrome 101 sürümü gelecek.

 410 toplam,  2 bugün