Google Gizlilik Ayarları Nasıl Yönetilir?

google gizlilik ayarları

Google, yıllardır en çok kullanılan arama motorudur. Yaptığı yenilikler ve gelişmeler, hemen kullanılmaya başlanır. Günlük yaşamda kolaylıklar sağlar.

İnternet, birçok alanda avantajlıdır. Zamandan ve güçten tasarruf sağlar. En önemlisi, mesafe diye bir kavram yoktur. Kazanç sağlama gibi imkanları vardır. Bu kadar seçeneği olan internet, son zamanlarda kişisel verilerin satılmasıyla gündem olmuştur.

Güvenlik ve gizlilik ayarları konusunda sözleşmelerdeki maddelere uyulmadı. Bu da internete olan güveni azalttı.

Ancak Google, kullanıcıların mağduriyetlerini yakından takip ederek esnek ayar sistemi geliştirdi. Yeni ayar sistemi, kullanıcıların beğenisini kazandı.

Google Gizlilik ve Güvenlik Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Google gizlilik ve güvenlik ayarları için kolay değiştirme imkanları sundu. Ancak bunun için Chrome kullanılması gerekir. Aksi halde ayarların değişimi sağlanamaz.

Siber saldırıları sadece bazı uygulamalara değil Google Chrome’a da yapıldı. Bunun üzerine Google, kullanıcılarının güvenliği için birkaç yıl önce logosunu değiştirmişti. Şimdi de ayar sistemlerini güncelledi.

AB komisyonu tarafından da yakından takip edilen Google, yeni güncellemesiyle güvenlik konusunda kullanıcılarını rahatlattı.

Gizlilik ve güvenlik ayarlarını değiştirmek için Google Chrome indirilmesi gerekir. Kurulumu için birkaç adım sırasıyla yapılır. Bu işlem, birkaç dakika sürebilir. Kurulum gerçekleştikten sonra ‘Gizlilik Kılavuzu’ altında bulunan bölüme tıklanır. Gizlilik ve güvenlik için birkaç seçenek bulunur. Bunlar kişiye özgü şekilde ayarlanır.

Google Gizlilik ve Güvenlik Ayarlarının Önemi

İnternette siber saldırılarına bağlı olarak birçok istenmeyen olay yaşandı. Bunun yanında bazı platformlar, kişisel verileri sattı. Bunun için durumların yaşanmaması için Google Chrome gizlilik ve güvenlik ayarları, internetin kötü durumlarından kurtulmaya ve korunmaya yardımcı olur. Kişiye özel ayarlanacağı için kullanımı kolaydır. Ayrıca hızında da artış görülür.

Diğer faydası ise siber saldırıların ne zaman yapılabileceği bilinmediği için saldırılara karşı hesap koruma altına alınır. Google Gizlilik Politikası gereği, kişisel veriler paylaşılamaz.

Gizlilik ve güvenlik ayarlarının verimli bir şekilde kullanılabilmesi için seçeneklerin doğru işaretlenmesi gerekir. Aksi halde istenilen şekilde kullanılması zordur. Ayrıca bu ayarlar ihmal de edilmemelidir. Hem bilgisayarın hem de tarayıcının güvenliği açısından oldukça önemlidir.

 419 toplam,  1 bugün