Google Yeni Arama Seçeneği

Google, dünya çapında en çok konuşulan arama motorudur. Bu yüzden sürekli kendini geliştirir. Birkaç defa büyük siber saldırılara uğradığı için güncelleme konusunda önemli çalışmalar yapar ve birçok özellikler ekler. Yeni özelliği de bunlardan biri. Google çoklu arama özelliği, birçok konuda kolaylık sağlayacak.

Google çoklu arama motorunun amacı, önemli birkaç açığı kapatmak. Bu yüzden Google Lens’te metinler ve görseller birlikte aranabilecek. Görsel ve yazılı metinler, kolaylıkla bulunabileceğini için zamandan da tasarruf edilmiş olunacak. Yani detaylı aramalar çocuk oyuncağı gibi olacak.

Bu özellik ile SEO çalışmalarında yeni bir çağa girilmiş olunacak. İçerikler hazırlanırken aynı anda görseller ve metinler bulunmuş olacak.

Google açıklamalarına göre kullanıcılar, arama kutularının ötesine geçecek. Gördükleri hakkında merak ettiklerini sorabilecek. Bunun için yapay zekadan yararlanılacak. Aynı zamanda Google Lens destekli olacak. Ayrıca ek metin ekleme özelliği de olacak.

Google Çoklu Arama Özelliği Nedir?

Google çoklu arama özelliği, internetin yeni arama yöntemlerinden biri olarak düşünülebilir. Günümüzde arama yapıldığında metinler ve görseller için farklı yöntemler kullanılıyor. Artık bu tarihe karışacak. Çoklu arama özelliğiyle aranılan konu hakkında hem görsellere hem de metinlere aynı anda ulaşılabilecek.

Özellikle ilgili çalışmalar bitti. Şu an test aşamasına kontroller yapılıyor. Açıklamalara göre özellik, ilk olarak ABD ile kullanıma açılacak. Bu da testin bir aşaması olacak. Herhangi bir sorun yaşanmazsa diğer ülkelerde de kullanılabilecek.

Google Çoklu Arama Özelliği Avantajları Nelerdir?

Google çoklu arama özelliği, alışverişlerde büyük avantaj sağlayacak. Özelleştirme gelişmiş olacağı için arama seçenekleri de artacak. Böylelikle istenilen ürün kolaylıkla bulunabilecek.

Örneğin; vitrindeki elbiseyi internetten bulmak için ekran görüntüsünü almak yeterli olacak. Ardından istenilen renk belirlendikten sonra arama yapılabilecek. Hem görsel hem de metinle arama yapılacağı için seçenekler artacak. Bu sayede istenilen ürün bulunmuş olacak.

E-Ticaret siteleri, çoklu arama özelliğine göre şekillenecek. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak için içerik ve görsele eşit derece önem vermesi gerecek. Açıklamalardan sonra birçok site çalışmalara ve güncellemelere başladı.

 418 toplam,  1 bugün