İlginç Tasarımlı Meta Akıllı Saati

meta akıllı saat

Meta, bir süre önce akıllı saat çıkaracağını duyurmuştu. Sıkı bir çalışmanın ardında patent fotoğraflarından akıllı saat modelini belirledi. Meta akıllı saat özellikleri ve tasarımı, diğer akıllı saatlerden çok farklıdır. Farklı bir bakış açısı sunan Meta, görünen o ki uzun süre konuşulmaya devam edecek.

Facebook, birkaç ay önce ismini Meta olarak değiştirmişti. Değişim sonrası ilk yaptığı çalışma, akıllı saat oldu. Patenti için çok çalışan tasarımcılar, akıllı saatin nasıl görüneceğini kısa süre içerisinde belirledi. Modeli, görenleri şaşırttı. Kiminin beğenisini toplarken kimi tarafından beğenilmedi.

Tasarımı dikkat çeken akıllı saatin özellikleri ise sır konusu oldu. Ekranı büyük olmasına rağmen işlevi hakkında açıklama yapılmadı.

Meta Akıllı Saatin Tasarımı Reklam İçin Mi?

Meta akıllı saatin ilginç görünümü, kafalarda birçok soru oluşturdu. Bu sorulardan biri ise tasarımın reklam amaçlı mı yapıldığı oldu. Meta, bu konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak akıllı saatin tasarımı halen konuşulmaya devam ediyor.

Meta akıllı saati, klasik saat kordonlardan değildir. Kayış yerine ipler kullanılmıştır. Ekran büyüklüğü ise standartlardan çok farklıdır. Büyük ekran, kolun tamamen kaplanmasını sağlıyor. Kordon neredeyse görünmüyor.

Meta akıllı saatinde dikkat çeken diğer bir özellik ise kameraların olmasıdır. Kameralardan biri ön tarafta, diğeri ise arka tarafta yer alıyor.

Meta Akıllı Saat Çok Konuşulacak

Meta akıllı saati, çıkarılabilir özelliğe sahiptir. Yani ip kordonlarından kolaylıkla çıkarılabilir. Hem ekranın hem de kordonun temizliği yapılabilir. Arka ekrandaki kameranın kullanılması için ekranın çıkarılması gerekir. Klasik kordon yerine ip kullanılması bileklik havası da katmaktadır. Taşıması ve kullanımı oldukça rahattır.

Dikkat çeken özelliklerden biri, Meta saatin tasarımı hakkında bilgi verirken, teknik özellikleri hakkında açıklama yapmamasıdır. Neden iki kamera kullanıldığı bilinmiyor. Metaverse için bir çalışma aracı mı merak ediliyor. Bu kadar soru olmasına rağmen Meta, akıllı saatin teknik özellikleri hakkında suskunluğunu koruyor.

Meta akıllı saatin tanıtımı yapıldıktan sonra özellikleri bilinmediği halde siparişlerin ardı arkası kesilmedi. Üretimi yeni başlayan saate talepler oldukça fazla. Ancak bir kesim tarafından endişe konusudur.

 385 toplam,  1 bugün