İnternet Hız Testinde Ping Kaç Olmalı?

internet ping kaç olmalı

İnternet hız testinde Ping kaç olmalı sorusunun yanıtı internet kullanıcıları tarafından mutlaka bilinmesi gereken bir konudur. Eğer internet hızınızın düşük olduğundan şikayet ediyorsanız mutlaka bu hızın yükseltilmesi için ilk olarak internet hız ayarını bilmeniz gerekir. Internet hız testi yaptırdığınızda değerler olması gerekenden çok daha düşük bir şekilde karşınıza çıktıysa internet sağlayıcınızın müşteri hizmetleri ile konuşarak bu konuda bir şeyler yapabilirsiniz.

Ancak bu süreçte bilmeniz gereken birçok önemli nokta bulunur. Bunlardan birisi de internet hız değerleri içerisinde yer alan Ping değerinin kaç olması gerektiğidir. Internet hızınızı yüksek olması için mutlaka ping değerinizin de uygun değerlerde olması gerekir. Internet hızınızı istenilen kalitede olabilmesi için Ping değerinin belirli aralıklar arasında olması önemlidir.

Bu neden ne hız testi yaptığınızı ilk olarak filtrelerinin kaç olduğuna bakmalı ve bu değeri internet hızı açısından nasıl bir değer olduğunu bilmeniz gerekir. İnternet hız testinde Ping kaç olmalı sorusunun yanıtı bu nedenle önemlidir.

İdeal İnternet Hız Ping Değeri

İnternet kullanıyorsanız ping değerinizin mutlaka 10 milisaniye ile 40 mili saniye arasında olması gerekir. Bu değerler ideal olan değerlerdir. Ping değer aralıkları ve veri iletim kaliteleri hakkında şunlar söylenebilir:

  • 0,1- 10 milisaniye: Yüksek kalitede tüm çevrimiçi oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.
  • 10- 30 milisaniye: Orta kalite tüm çevrimiçi oyunlar rahatlıkla oynanabilir.
  • 30- 40 milisaniye: ideal tüm çevrimiçi oyunlar oynanabilir.
  • 40- 60 milisaniye: ortalama ve sunucu kaynaklı yoğunluk bulunmuyor ise çevrimiçi oyunları oynayabilirsiniz.

Milisaniye değerleri yükseldikçe internet kullanımı değeri de o kadar düşecektir.

Internet Hız Testinde Ping Değeri Neden Önemlidir?

Internet hız testinde Ping olmalı sorusunun yanıtı son derece önemlidir. Bu bakımdan bu değerinde belirli aralıklar arasında olması gerekir. Internet kalitemizin durumu bu değere göre belirlenmektedir. Internet hız testinde ortaya çıkan Ping değeri kullandığınız internetin kaliteli orta kalite veya yüksek kalite olduğunu gösteren bir değerdir.

Bu değere göre internet üzerinden yapabileceğiniz işlemler konusunda da belli bir fikir sahibi olabilirsiniz. Örneğin yüksek görseller ve grafikler içeren oyunları oynayabilmek için Ping değeriniz in oldukça yüksek olması gerekir.

 608 toplam,  1 bugün