İnternet Hızını Yükseltmek Mümkün mü?

internet hızı yükseltme

İnternet hızını yükseltmek mümkün mü sorusunu genelde internetinde yavaşlamalar ve kopmalar meydana gelen kişiler sorar. Bu sorulara yanıt vermeden önce ilk olarak internetinizin neden yavaşladığını bilmeniz gerekiyor. İnternet hızının neden yavaşladığını bilmek aynı zamanda hızı yükseltmek konusunda yapmanız gereken çalışmalarda da sizlere yol gösterici olacaktır. İnternet hızınız düşük ise ilk olarak hız testi yapabilirsiniz.

İnternet hız testi yaparken mutlaka hız testi sitesi dışında bir site açık olmamalıdır. Aynı zamanda internete bağlı uygulamalar ve tüm programları da kapatmalısınız. Ethernet kablosu ile internete bağlıysanız wifi kapatılmalıdır. İnterneti ortak kullanan tüm cihazları da yine kapatmanız gerekir. Sonra internet üzerinden gerekli hız testi işlemleri yapabilirsiniz.

İnternet Bağlantı Hızı Nasıl Arttırılır?

İnternet hızını yükseltmek mümkün mü sorusuna olumlu yanıtlar vermek mümkün olabilir. Her ne kadar internet hızının yavaş olması ciddi bir problem olsa da bu durumda yapılabilecek birtakım şeyler de bulunuyor. İlk olarak internet hız testi yaparak sonuçları öğrenmeniz gerekiyor. Sonrasında İnternet hızını yükseltmek mümkün mü sorusuna şu şekilde yanıt verilebilir:

  • İnternet hızını artırmak için Switch cihazı kullanabilirsiniz. Bu cihaz verileri iletim kanallarına ayrı yollarla ulaştırdığı için internet hızını da olumlu bir şekilde etkilemektedir.
  • Cache temizliği yapmak da internetinizin hızlanmasına imkan yaratır.
  • Sinyal güçlendirici cihazlar kullanabilirsiniz.
  • Ön bellek tarayıcı tarafından kaydedilen tüm gereksiz bilgileri temizleyebilirsiniz.
  • Cihaz içerisinde yer alan yazılımları güncelleyin.
  • Wifi bağlantınızı güçlü bir şifre ile korumaya alın.
  • Modemi açın ya da kapatın.

Bu detaylara dikkat etmek internetinizin bir nebze de olsa hızlanmasına imkan sağlayacaktır.

Ev İnternet Hızı Neden Yavaşlar?

Ev interneti zaman zaman yavaşlayabilmektedir. Böyle durumlarda kişiler birtakım yollara başvurarak internetin hızını artırmak mümkün olabilir. Ancak internetinizin neden yavaşladığını da mutlaka bilmeniz gerekiyor.

Ev internetinizin hızının yavaşlamasının nedenlerinin ilki yazılımların güncel olmamasıdır. Aynı zamanda modem bulunan yerlerdeki parazitler de yine hız düşmesine neden olabilir. Ağda meydana gelen çeşitli sorunlar ve interneti ortak kullanan cihaz sayısının fazla olması internet hızının düşmesine neden olabilir.

 491 toplam,  1 bugün