İnternet Kullanımı

Geçmişten günümüze dek insanlar her daim bir araştırma içerisindedirler. Çevremizi, Dünya’yı anlamak için insanlar her dönem araştırmalar yapmışlardır. Günümüze baktığımızda ise bu araştırmaların hala yapıldığını söylemek mümkündür. Bizler, aslında daha bilmediğimiz pek çok özelliği bulunan Dünya’nda yaşamaktayız. Dünya’da yaşam koşulları son derece zorluydu. İnsanların yaşamların sürdürürken iletişim kurmaktan bilgi edinmeye dek pek çok konuda zorlanmaktaydılar. Günümüzde ise bunu söylemek mümkün değildir. Bizler, saniyeler içerisinde bilgi edinebiliyor ve iletişim kurabiliyoruz. Aynı zamanda tüm bu işlemleri çok kısa bir süre içerisinde yapabiliyoruz.

İnternet ağının Dünya üzerinde yaygınlaşması ile beraber kişi ya da kişilerde büyük gelişmeler gözlemlenmiştir. İnsanlar artık çok daha kolay bilgi edinebildiği için çoğu alanda bilgi düzeyi artış göstermektedir. Bu artışın yanı sıra insanların duyarlılıklarında da büyük artışlar gözlemlenmektedir. İnternet aracılığı ile kurulan bağlar sayesinde insanlar, hayat ve kendileri hakkında daha çok bilgiye ulaşmaktadırlar. Bizler, interneti pek çok alanda kullanmaktayız. Kimi zaman bilgi edinmek kimi zaman alışveriş yapmak kimi zaman iletişim kurmak ya da sadece eğlenmek için…

İnternet Kullanımında Yaş Sınırı

İnternetin kullanım alan yelpazesi geniş olduğu için kişi ya da kişiler her daim kendilerine özel bir şeyler bulabilmektedirler. İnternet kullanımı her geçen gün artmaya devam etmektedir. İnternet kullanım yaşı ise gittikçe düşmektedir. Bunun pek çok sebebi bulunurken genellikle sebep ebeveynlerdir. Ebeveyn kontrolü ile beraber çocuklar, internet kullanımı yapabilmektedirler. Ancak bunun dışında çocukların özellikle de küçük yaş gruplarının internet ortamında bulunması onları çoğu açıdan olumsuz etkileyebilmektedir. İnternet her ne kadar faydalı olsa da bir o kadar zararlı olabilmektedir. Bu yüzden de ebeveynler çocuklarına kontrollü bir biçimde internet kullanım hakkı sağlamalıdırlar.

İnternet sayesinde çocuklar da kendilerini geliştirebilmektedirler. Gelişmenin yanı sıra çocuklar için internet eğlenceli bir ağdır. Bu yüzden de internette sıklık ile vakit geçirebilirler. Çocuklar, internet kullanımını yaparken aynı zamanda yetişkinlere nazaran daha kolay kavrayabilecekleri bilgilerden de faydalanabilmektedirler. Bu açıdan da çocukların internet kullanımı ebeveyn kontrolü altında oldukça avantajlı bir durumdur.

 524 toplam,  1 bugün