İnterneti Hızlı Olan Ülkeler

İnternet, günlük yaşamda birçok amaç için kullanılır. İnternetin olmadığı ev ya da iş yeri neredeyse yoktur. Birçok kolaylık sağladığı için günde defalarca kullanılır. Ev hanımlarında işverenlere kadar herkese hitap eder. Bu yüzden önemi tartışılamaz.

İnternetten verimin tam olarak alınabilmesi için hızına dikkat edilir. Hızlı internet sayesinde indirme ve yükleme işlemlerinde sıkıntı yaşanmaz. Ancak uluslararası işlemlerde ülkemizde ciddi internet sorunları yaşanır. Diğer ülkelerde indirme ve yüklemeler saniyeler içerisinde yapılırken Türkiye’de dakikaları bulunur. Bu da interneti hızlı kullanan ülkeleri merak ettirir.

İnterneti hızlı kullanan ülkelerin Starlink kullandığı düşünülür. Ancak Starlink, her ülkede kullanılmaz. Altyapıları ve erişimleri oldukça yüksektir. Yüksek performanslı modemler kullanılır.

Ülkelerin internet hızlarıyla ilgili yakın zamanda bir araştırma yapıldı. Araştırmaya İnternet Erişebilirlik Endeksi adı verildi. Araştırma yapılan ülkeler arasında Türkiye de yer aldı. Sıralaması ise herkese şaşırttı.

Türkiye En Pahalı İnternet Kullanan Ülkeler Arasına Girdi

Yapılan araştırmada sadece ülkelerin internet hızlarına bakılmadı. Fiyatları ve bağlantı sayıları da etken olarak gösterildi. 164 ülke arasında yapılan ankette 10 faktör kullanıldı. Türkiye’nin sıralaması ise görenleri üzdü.

Listenin başında Lihtenştayn yer aldı. Küçük ülkeler arasında yer almasına rağmen 75,7 Mbps hıza sahip. İkinci, üçüncü sırayı ise Danimarka ve Bermuda aldı.

Anket listesinin geneline bakıldığında Avrupa ülkeleri ilk sıraları doldurdu. ABD, 13. sırada olmasıyla dikkat çekti. Ancak en şaşırtan nokta ise Türkiye’nin sıralaması oldu. Türkiye, hızlı internet kullanan ülkeler arasında 26. sırada yer aldı. Ortalama hızı 5 Mbps olarak belirlendi. Ücreti ise genelde 11.6 dolar. Bu da Türkiye’nin pahalı internet kullanan ülkeler arasında ilk sıralara yükseltti.

Danimarka İnternette Rakip Tanımıyor

Yapılan ankette büyük ve iddialı ülkeler, sıralamada geriledi. Ancak Danimarka iki yıldır internet hızı konusunda en iyi ülkeler arasında yer aldı. Yüksek hızlı internetlerini, ortalamanın altında fiyatlara sunuyor. İnterneti hızlı kullanan ülkeler sıralamasında lider olan Danimarka, geçen seneye göre %3 zam yaptı.

Sonuçlara bakıldığında Türkiye’nin durumu karamsarlığa neden oldu. Önümüzdeki yılın sonuçları ise şimdiden merak ediliyor.

 470 toplam,  1 bugün