iPhone DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

İphone, teknoloji dünyasındaki dev şirketlerin başında gelir. Tasarımları, teknik özellikleri ve kullanımıyla farkını gösterir. Bu da dikkat çekmesine neden olur. İphone ile ilgili bir problemle karşılaşıldığında genel bir arama yapmak yanlıştır. Özellikleri kendine has olduğu için İphone çerçevesinde araştırma yapılmalıdır.

İphone kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan biri, İphone DNS ayarları değişimidir. Çoğunluğun merak ettiği konunun işte yanıtı…

DNS Nedir ve Neden Önemlidir?

İnternetin güvenli olarak kullanılması, reklamlar izlememek ve verimli internet kullanmak için DNS önemlidir. DNS açılımı, Domain Name System şeklindedir. Sunucular ile alan adları arasında bağlantı kurar. DNS olmasaydı, site isminden arama yapmak mümkün olmayacaktı. IP adresi yazılması gerekecekti.

Bu yüzden internetin doğru ve istenilen şekilde kullanılması için DNS ayarlarına dikkat edilmesi gerekir. DNS ayarlarından filtreleme yapılabilir. İphone DNS ayarları sayesinde reklamlara kadar müdahale edilebilir.

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilmelidir?

İphone kullanıcıların DNS ayarlarıyla ilgili bilmesi gereken önemli bir nokta vardır. İOS, hücresel veri kullanarak DNS ayarlarını değiştirmeye izin vermez. Bunun için güvenilir bir kablosuz ağa bağlanmak zorunludur. Kablosuz ağın güvenli olması önemli olduğu için çok fazla kişinin bağlandığı ağlar mümkünse tercih edilmemelidir. Farklı cihazlarda işlem yapılırsa her işlemde adreslerin belirtilmesi gerekir.

İphone DNS ayarları değiştirmek için aşamalar sırasıyla uygulanmalıdır. Bu aşamalar;

  • İphone cihazından Ayarlar bölümüne girilir.
  • Wi-Fi butonuna tıklanarak kullanılan ağın yanında “i” simgesine tıklanır.
  • Girilen sayfanın alt kısmında bulunan “DNS’i Ayarla” kısmına girilir.
  • Otomatik seçeneği “Elle” olarak değiştirilir.
  • Mevcut DNS kaldırılır.
  • “Sunucu Ekle” kısmından DNS adresleri girilir.

Bu şekilde İphone DNS ayarları kolaylıkla değiştirilebilir. DNS adresleri girilirken virgülle ayrılmalıdır. Ardından “Kaydet” butonuna basmak yeterli olacaktır. Kaydet, butonuna basmadan çıkılırsa değişimi olmayacaktır.

DNS sunucusu bilinmiyorsa yaygın olan sunucular kullanılabilir. Bunlardan bazıları;

  • Google: 8.8.8.8 – 8.8.4.4
  • CleanBrowsing: 185.228.168.9 – 185.228.169.9
  • OpenDNS Home: 208.67.222.222 – 208.67.220.220 şeklindedir.

Bu sunucular, dünya genelinde kullanıldıkları için güvenlidir. Ancak yaygın kullanılan DNS sunucusu yerine kişisel sunucunun kullanılması daha iyi olur. Kolaylıkla DNS ayarı değiştirilir.

 427 toplam,  2 bugün