İş Hayatında Yapay Zeka

Pandemi sürecinde sosyal hayatın yanında iş hayatı da büyük ölçüde etiketlenmişti. Pandemi, iş hayatında dijitalleşmenin de önünü açmıştır. Birçok büyük firma işlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi için dijitalleşmeye yatırım yapmaktadır. Özellikle Türk sigorta şirketleri bu konuda büyük ölçüde yol kat etmektedir. Kullanmış oldukları dijital ortamlar ile sigorta şirketleri arasında büyük ölçüde rekabet oluşmaktadır.

Sektöründe dijitalleşmeye yatırım yapan firmalar sade fiyat odaklı büyümeyi değil birçok yönden gelişmeyi hedeflemektedir. Yeni müşteri kazanmayı, prim üretimi gibi birçok konuda şirketler teknolojiye yatırım yaparak büyük ölçüde yol almaktadır. Ayrıca diğer firmalara karşı da rekabette büyük ölçüde avantajlar yakalamaktadır. Bunun en büyük sebepleri ise yapay zeka tabanlı sistemin şirket çalışma hızını arttırması ve verimlik sağlamasıdır.

Sigortacılık Sektöründe Dijitalleşmeye

Birçok dijital danışman firmaların dijital tabanlı çalışmasının doğru bir yaklaşım olduğunu ileri sürmektedir. Bu konuda uzman SFS Yazılım ve Danışmanlık firması müdürü Murat atıcı dijital dönüşümün şirket çalışmasını hızlandıracağını ve büyüteceğini söylemektedir. Günümüze bakıldığında ise bu duruma benzer olayların yaşandığını görebilmekteyiz. Birçok sigorta şirketi dijitalleşme konusunda olumlu yaklaşımlarda bulunmaktadır.

Dijitalleşme konusunda şirketlerin şu anki yatırımı 100 milyar dolar civarındadır. Yapılan öngörüler ile birlikte yaklaşık 4 sene sonra bu rakamların 170 milyar dolara çıkması beklenmektedir. Özellikle son dönem ve ilerleyen dönemlerde sigortacılık sektöründe bulunan şirketlerin daha çok yapay zeka odaklı yatırımlarının olması beklenmektedir. Bu da yapay zeka sektörünün hareketlenmesine neden olacaktır.

Ülkemizde Yapay Zeka

Dünyadaki yapay zeka konusundaki gelişmeler ülkemizde çok fazla görülmese de hareketlilik azda olsa bulunmaktadır. Daha yeni yeni Türkiye’de ki sigorta şirketleri yapay zeka ile tanışmaya başladı. Pandemi sürecinde yaşanan uzaktan çalışma ile birlikte yapay zekalar da iş hayatına dahil olmaya başlamaktadır. Özellikle uzaktan çalışmanın getirmiş olduğu zorluklar yapay zeka yatırımlarının hızlanmasına neden olmaktadır.

Ülkemizde dijitalleşme daha çok müşteri ilişkilerini arttırmaya yönelik yapılmaktadır. Dijitalleşme olmadan önce sigorta şirketleri müşterileri ile çağrı merkezleri sayesinde irtibat kurarken dijitalleşme ile birlikte bu durum uygulamalara bırakmaktadır. Robotlar, akıllı asistanlar gibi dijital yapay zekalar müşteri ilişkilerini sağlamaya başlamaktadır.

 565 toplam,  1 bugün