Kötü Yazılım İçeren Uygulamalar

kötü yazılım içeren uygulamalar

IOS ve Android işlemcilerinde binlerce uygulama indirilebiliyor. Birçoğu ücretsiz olduğu için araştırılma gereği duyulmuyor. Oyunlar, sosyal medya ve antivüris uygulamaları, her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

Uygulama indirirken yapılan hatalardan biri, çok ya da iyi amaçla indirilen uygulamaların güvenilir olduğu düşüncesi. Ancak her uygulama, sanıldığı kadar masum değil. Özellikle faydalı olduğu düşünülen birçok uygulama, kötü yazılımlar içeriyor.

Siber Güvenlik alanında çalışmalar yapan uzmanlar, bu konuda kullanıcıları uyarıyor. Uyardığı uygulamaların başında ise antivirüs uygulamaları geliyor.

Kötü Yazılımlar Nasıl Zarar Verir?

İnternet kullanımının yaygın olması, kullanılan platformların yararlı olduğu düşüncesini doğuruyor. Ancak birçok avantaj sağlayan interneti, kötü niyetle kullanmaya çalışan kişiler de var. Bu kişiler, geliştirdiği uygulamalarla kullanıcılara zarar vermeyi amaçlıyor.

Bu uygulamalar, kısa sürede o kadar popüler oldu ki indirme mağazalarında üst sıralarda yer alıyor. Cihazlara yarar sağlayacağını vaat etse de kötü yazılımlar kullanarak zarar veriyor.

Kişisel verileri kopyalayarak güvenli olmayan yerlere satıyor, cihazlara zarar veriyor ve takip edebiliyor.

Kötü Yazılım İçeren Uygulamalar

Check Point, dünyanın en büyük siber güvenlik şirketlerinin başında geliyor. Yakın zamanda internet alanında önemli açıklamalarda bulundu. Kötü yazılımlı uygulamaları söyledi.

Kötü yazılımlı uygulamalar arasında ilk sırada olanlar antivirüs programlarıdır. Uygulamalar, Sharkbort adı verilen yazılımla oluşturuluyor. Bu yazılımın bilinen özelliği ise giriş bilgilerini çalmak. Antivirüs uygulaması dışında banka uygulamaları açıldığında da Sharkbort yazılımı devreye giriyor. Şifre ve kullanıcı bilgilerini hafızasına kopyalıyor. Ayrıca tıklanan tuşları ve mesajları görebiliyor. En tehlikeli özelliği ise uzaktan erişim sağlayabiliyor.

Uzmanlar, antivirüs uygulamalarının zararlarının yanında isimlerini de açıkladı. Bu uygulamalar;

  • Super Cleaner, Antivirus
  • Powerful Cleaner
  • Atom Clean-Booster, Antivirus
  • Center Security, Antivirus
  • Alpha Antivirus, Cleaner.

Açıklanan uygulamalar, yüzbinler tarafından her geçen gün indirilmeye devam ediyor. Bu kötü yazılımla hazırlanan uygulamalardan korunmak için yapılabilecek ilk önlem, uygulamaları indirmemek. Ayrıca ücretsiz ve faydalı bir amaçlı yapıldığı düşünülen uygulamaların iyi olduğu düşüncesine kapılmamaktır.

 404 toplam,  1 bugün