Meta Gerçeklik Gözlüğü Tanıtıldı

Meta, gerçeklik gözlüğünden daha önce bahsetmiş ve ancak detaylarını anlatmamıştı. Ancak tanıtımında Meta gerçeklik gözlüğü sevenlerine tanıtıldı. Sıradan bir gözlükten hiç farkı yok.

Metaverse, çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kullanıcı sayısını arttırmak için yeni projeler üretiliyor. Proje öncesinde sosyal medya hesaplarından bilgi veriliyor. Yeni projelerden birinden geçen günlerde bahsedilmişti. Gerçeklik gözlüğü ile sanal dünyadaki her şey gerçekmiş gibi görünecek.

Gerçeklik gözlüğü denilse de sanal bir dünyaya hizmet ettiği için abartılı, süper kahramanların kullandığı tarzda bir gözlük hayal edildi. Ancak gerçeklik gözlüğünün güneş gözlüklerinden farkı yok. Ayırt etmesi ise neredeyse imkansız.

Meta’nın açıklamaları ise dikkat çekmeye çekti. Açıklamalara göre bu gözlükler, gerçek ile sanal arasında bir köprü kuracak. Bu sayede teknolojinin birçok avantajından daha fazla yararlanılabilecek. Gözlükle ilgili tanıtımlar yapılmış olsa da gözlüğün henüz bir ismi yok. Karışıklık olmaması adına şimdilik gerçeklik gözlüğü deniliyor.

Gerçeklik Gözlükleri Geliştirilmeye Devam Ediyor

Meta gerçeklik gözlüğü, tasarımının sade olmasından dolayı birçok kişi tarafından çok beğenildi. Bu gözlükler sayesinde dijital dünya, gerçekmiş gibi görünecek. Sanal elementleri doyasıya kullanılabilecek ve gözlükle mesajlaşmak mümkün olacak. Metaverse dünyasını baştan sona değiştirecek.

Gözlük camları, standart gözlükler gibi 5 mm kalınlığında ve çerçeveli. Uygulama sırasında sorun yaşanmaması adına geliştirilmeye devam ediyor. Tanıtım sırasında gerçeklik gözlüğünün batarya, hologram ekran ve kamera gibi özelliklerinin olacağı belirtildi.

Gerçeklik Gözlükleri Ne Zaman Kullanılmaya Başlanacak

Meta gerçeklik gözlükleri, tanıtımından sonra test edilmeye başlandı. Ancak kullanıma tam olarak başlanmadı. Geliştirme ve test aşamalarına hız kesmeden devam ediliyor. Yapılan testlerde henüz bir problemler karşılaşılmadı. Test sırasında bazı noktalara dikkat çekilerek iyileştirmeler yapıldı. Bu da gerçeklik gözlüklerini daha kaliteli hale getirdi.

Gerçeklik gözlükleri kullanıma başlandığında tanıtıma benzer bir şekilde açıklama yapılacak. Donanımlı haliyle kullanıcılara bir kez daha tanıtılacak. Şimdiden gözlüklere olan ilgi oldukça büyük. Gerçeklik gözlükler kullanılmaya başlandığında sanal dünyayla beraber gerçek dünyaya da birçok şeyin değişeceği tahmin ediliyor. Birçok şey daha kolay hale gelebilecek.

 489 toplam,  1 bugün