Microsoft, Açıklarını Bulanlara Ödüller Verecek

Microsoft, dünyanın ünlü teknoloji firmaları arasında yer alıyor. Güvenliği ön planda tutan şirket, yeni projesiyle dikkat çekti. Microsoft, açıklarını bulanlara tam 26 bin dolar verecek.

Microsoft, teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla yıllardır hayatımızda yer alıyor. Sadece Windows işletim sistemlerini değil Xbox gibi markaları da geliştiriyor. Bu sayede ürün çeşitliliğini her geçen gün arttırıyor. Satış rakamlarında ise birçok rekora imza atıyor.

Microsoft ödülü, güvenlik yazımları için veriyor. Çünkü üzerinde çalışma yaptığı birçok yazılım bulunuyor. Ekibinde binlerce mühendis olsa ve titiz bir çalışma gerçekleşse de bazen hatalar gözden kaçabiliyor. Bazıları ise telafi edilemiyor. Microsoft, kullanıcılarının ve şirketin zarar görmemesi için ödül ortaya koyuyor.

Verilen Ödüller Arttırıldı

Microsoft, güvenliği önemseyen şirketler arasında yer alıyor. Bu yüzden dev firmalar arasında sayılıyor. Geçtiğimiz günlerde internet üzerinden milyonlarca kişinin verileri çalınmıştı. Çalınan veriler, pazarlama sektöründen kullanılmıştı. Bu olayların üzerine Microsoft, aynı durumun kendi platformlarında yaşanmaması için güvenlik önlemlerini arttırdı. Yeni yazılımlar geliştirdi.

Dynamics 365, M365 Bounty ve Power Platform Bounty gibi programları için farklı projeler sundu. Bu programlarda güvenlik açığını bulanlara 20.000 dolar vereceğini açıkladı. Verdiği sözü yerine getirdi. Şimdi ise ödülleri arttırdığını açıkladı. 26.000 dolara kadar ödüller verilecek.

Windows açıklamalarından sonra ilgi gösteren binlerce kişi oldu. Bu da Windows işletim sistemlerindeki güvenlik çalışmalarının artmasını sağladı.

Windows ve Kullanıcılar Bu Durumdan Memnun

Windows güvenlik ödülleri, birçok kesim tarafından eleştiri konusu oldu. Ancak şirket ve kullanıcılar, bundan rahatsız değil. Çünkü işbirliği içerisinde Windows güvenlik sistemleri her saniye güçlendiriliyor. Yapılan testler, bunu da kanıtladı.

Windows güvenlik açığı bulanlara ödüller 500 dolardan başlıyor. Yani her açık bulana 26.000 dolar verilmiyor. Ödülü, açığın derecesi belirliyor. Şu an güvenlik açığını bulanların olup olmadığı bilinmiyor. Konuyla ilgili açıklama da yapılmadı.

Ancak ekonomik krizlerin yaşandığı bu dönemde, ödül birçok kişi için umut kaynağı oldu. Bu konuya ilgisi olmayanlar araştırmaya yapmaya başladı. Gösterilen ilgiye karşı da Windows kayıtsız kalmadı. Çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 509 toplam,  1 bugün