Netflix Türkiye, Zam Açıklaması Yaptı

Netflix, dijital dünyada ilgi gören dizi ve film platformlarının başında geliyor. Yayınlanan her şey kısa sürede milyonlar tarafından izleniyor. Hatta bir kesim bağımlısı olmuş durumda. Netflix dizi ve filmler, bütçeye göre belirlenen planlarla kaçırılmamaya çalışılıyor.

Netflix platformuna ilgi gösteren ülkelerin başında şüphesiz Türkiye geliyor. Sadece izleme olarak değil gösterim için de çalışmalar yapıyor. Yerli ya da yabancı fark etmeden birçok diziyi ya da film izliyor. Araştırmalara göre Netflix Türkiye izlenme ortalaması, yaklaşık 5 saat.

Ancak bu kadar ilgi gören Netflix Türkiye, yaptığı zam açıklamasıyla sevenlerini üzdü.

Netflix Türkiye’ye Neden Zam Yapıldı?

Netflix Türkiye 2022 fiyatları, birçok kişi tarafından eleştirildi. Zam yapma nedenleri merak edildi. Ancak Netflix Türkiye, bir süre zam fiyatları dışında bir açıklama yapmadı. Netflix izleyicileri ve uzmanlar ise birçok tahminde bulundu.

Tahminlerin çoğu dünya ekonomisi ve ülkemizde enflasyonun artması yönünde ilerliyor. Diğer bir zam tahmini ise Netflix Türkiye’ye olan ilginin artması. İki tahminin de geçerli nedenleri var. Ancak Netflix Türkiye, bu konuda kesin bir açıklama yapmadığı için nedeni bilinmiyor.

Netflix Türkiye fiyatları, her zaman olduğu gibi temel, standart ve özel plan olmak üzere üç pakette sunuluyor. Temel Plan ücreti 37,99 TL, Standart Plan ücreti 57,99 TL ve Özel Plan ücreti 77,99 TL olarak güncellendi.

Netflix Türkiye’den İnandırıcı Gelmeyen Açıklama

Netflix Türkiye kullanıcıları, yapılan zamlara büyük tepki gösterdi ve bir açıklama bekledi. Netflix Türkiye tarafından tepkiler sonucu bir açıklama yapıldı. Ancak merakları giderecek bir açıklama olmadı.

Netflix Türkiye 2022 zam açıklamasında kullanıcıların keyifli vakit geçirmeleri için çok çalıştıklarını ve yüzlerce seçenek sunduklarını belirtti. Büyük yapımlara yatırım yaparak kaliteli içerikleri sunma gayret gösterdiklerinin altını çizdi. Bunun için de Netflix Türkiye ücretlerini güncellemek zorunda kaldıklarını açıkladı.

Yapılan açıklamalar, Netflix kullanıcılarına inandırıcı gelmedi. Çünkü büyük yapımlarla uzun soluklu çalıştığı biliniyor. Açıklamasız zam yapılması ve tepkimelere bağlı olarak açıklama yapılmak durumunda olması kimseye inandırıcı gelmedi. Hatta Netflix Türkiye kullanıcıları daha çok tepki göstererek doğru bir açıklama bekledi.

 415 toplam,  1 bugün