Netflix’in Yeni Özelliği Kullanıcıları Sevindirdi

Netflix, yeni özelliğini kullanıcılarına duyurdu. Netflix çift beğeni özelliği ile algoritmalar değişecek. Sevilen içerikler ön plana çıkacak.

Netflix, yıllardır milyonlar tarafından izlenen bir çevrimiçi platform. Birçok kişi tarafından dev siteler arasında gösteriliyor. Farklı sistemi ile de çok konuşuluyor. Belli ücretler karşılığında yüzbinlerce dizi ve film, istenilen zamanda keyifle izleniyor. Üstelik reklam derdi de yok.

Netflix’in yeni özelliği sayesinde de algoritmalar yönetilebilecek. Favorilere eklenen dizi ve filmler, çift tıklama ile değerlendirilebilecek. Bu özellik, şimdiden kullanılmaya başlandı. Beğen ve beğenmeme şeklinde iki değerlendirme butonu platforma eklendi. Bu özellik, yapımcıların da beğenisi kazandı.

Netflix Çift Beğeni Özelliği Ne İşe Yarayacak?

İzleyicilerin yorum ve beğenileri, profesyonel yapımcılar için oldukça önemli. Çünkü yapılan yorumlar, film ve dizilerin reklamı yerine geçiyor. Yapımcılar, bir sonraki projelerinde buna yer veriyor. Ancak günümüzde bu değerlendirmeleri yapabilmek neredeyse imkansız.

Birçok kişi, yapımları kötülemek için eleştiriyor. Bu da kaliteli filmlerin ön plana çıkmasını engelliyor. Netflix çift beğeni özelliğiyle bu sorunu ortadan kaldırıyor. Sadece izleyenler, görüşlerini bildiriyor. Bu sayede yeni izleyecekler ve yapımcılar, bundan yararlanmış oluyor. Ayrıca Netflix algoritması da kişiye göre belirleniyor.

Netflix Çift Beğeni Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Netflix çift beğeni özelliğini kullanıcılar kullanmak için sabırsızlanıyor. Ancak birçok kullanıcı da daha görünmüyor. Yapılan açıklamaya göre yeni özellik İOS, Android, web ve TV uygulamalarında kullanıma açıldı. Tüm kullanıcılarda görülmesi ise zaman alabilir.

Çoğu kullanıcı, yeni özelliğin farkında değil ya da nerede olduğunu bulamıyor. İzlenen içeriğin menü seçeneklerine bakıldığında butonlar görülebilir. Ayrıca yapım bittikten sonra da ekranda görülür.

Netflix, bu özelliğinde tüm kullanıcılar tarafından kullanılmasını talep ediyor. Çünkü değerlendirme butonları, algoritmaları değiştirecek nitelikte. Kullanıcılar, içerikleri beğendiğinde o kategorilere benzer film ve diziler önerilecek. İnce ayarlar da yapılabilecek.

2017 yılında değişimlere başlayan şirketin yıldızlı değerlendirme sistemi de dikkat çekici. Şimdiden birçok şeyi değiştirebilecek güçte. Kullanıcılar aktif olarak kullandığında ise yeni bir sisteme geçilecek. Netflix’in bu özelliği, birçok projeye ilham olacak.

 451 toplam,  1 bugün