Omniverse İle Yeni Yapay Zeka Çağı

omniverse

NVIDIA GTC etkinliği son zamanların büyük ilgi gösterdiği olaylar arasında yer alır. Çünkü etkinlik sırasında inanılmaz açıklamalar yapıldı. Bu da herkese sürpriz oldu. Aylardır konuşulan Metaverse için Omniverse geliştirmiş ve bunu zevkle paylaşmışlardı.

GTC etkinliğinde gözde isim NVIDIA CEO’su Jensen Huang oldu. Yaptığı açıklamalarla herkesi meraklandırdı. Açıklamalara göre Omniverse, her bilgisayarda kullanılabilecek. Araçlarda bulut sistemleri entegre edilecek. Geliştirilebilir olacağından sanal simülasyon, bilgisayarlarda açılabilecek.

Bu açıklamaları Huang, etkinlik GTC etkinliği sırasında yaptı. Ayrıca Omniverse başkan yardımcısı Kerris, özel röportaj verdi. Bu sanal dünyanın bir ekosistem olacağını belirtti. Şimdiden birçok şirketin buna yatırımlar yaptığını ve yeni içerikler oluşturduğunu açıkladı. Tüm açıklamalar, etkinliğe ve projeye olan ilgiyi göstermiş oldu.

Omniverse Amacı Nedir?

Metaverse, sanal dünyanın başlangıcı, Omniverse ise geliştiricisi olarak düşünülebilir. Öncelikle Omniverse bir NVIDIA aracıdır. Şirket bunun için özel çalışmalar yapmaktadır. Amacı, sanal dünyaları birbirine bağlayarak büyük bir evren oluşturmaktır. Yani yeni yapay zeka çağı

NVIDIA Omniverse, şu anlık 150.000 kullanıcının 3 boyutlu sanal dünyalar tasarlaması için yapılmıştır. Ayrıca gerçek zamanlı olarak indirmek mümkün olabilecek. Bunun için dijital ikizler kullanılmıştır. Simülasyonlar, yeni tasarımlar yapılmadan önce dijital ikizlerden test edilmektedir.

Dijital İkizler Neden Önemli?

Omniverse başkan yardımcı ve aynı zamanda sözcüsü Kerris, dijital ikizler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dijital ikizler sayesinde sanal dünyada da geri bildirimler mümkün olabilecek. Bu da büyük bir döngü haline gelecek.

Yapay zekaların yeni çağı, sanal dünyalar için büyük bir öneme sahip olacak. Sentetik veri üretimi sayesinde fabrikalar ve robotlar eğitilebilecek. Bu sayede sanal dünyaların oluşmasından geliştirilmesine kadar dijital ikizler büyük bir rol oynayacak.

Kerris, olayların anlaşılması için örnekler de verdi. Pepsi’nin bu sayede depo yönetimini geliştirdiğini ve Amazon’un robotik alanda çalışmalar yaptığını belirtti. Verdiği örnekler, yapay zekanın ve sanal dünyanın günümüzde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

NVIDIA GTC etkinliği sırasında yapılan açıklamalar, Omniverse ve dijital ikizlerin yeni sanayi devrimi olacağını gösterdi.

 417 toplam,  1 bugün