PCR Covid-19 Testi Rafa Kalkıyor

Covid-19 iki yılı aşkın bir süredir dünyayı derinden etkiledi. Milyonlarca insanın ölmesine ve kronik hastalıklara yakalanmasına neden oldu. Ayrıca tüm insanları derinden etkileyerek psikolojilerini bozdu. Sadece sağlık değil gündelik yaşamı da etkiledi. Birçok şirket kriz dönemine girdi, işletmeler iflas etti.

Sürecin minimum sürede atlatılması için vakit kaybetmeden çalışmalara başlandı. Aşılar ve testler yapıldı. Çalışmalar sonucunda PCR Covid-19 testi üretildi. Bu testle kişilerin hastalığa yakalanıp yakalanmadığı tespit edildi.

Böylelikle Covid-19 etkisi, dünya çapında azalmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Almanya, aşı zorunluluğunu kaldırdı. Azerbaycan ise ülke girişlerinde PCR testini özel durumlar ve isteğe bağlı olarak değiştirdi.

Yeni Covid-19 Testi Üretildi

PCR Covid-19 testi, kullanım açısından hem sağlık personellerine hem de hastalara zor anlar yaşattı. Pamuklu çubukla örnek almaya çalışmak, belli bir süre sonra işkenceye dönüştü. Ayrıca sonucun çıkması da zaman aldı. Faydası olduğu kadar zorlukları da olan bu teste, vaka sayıları azaldıktan sonra birçok ülke veda etti.

Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığı, bu testlerle ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamalara göre yeni bir test üretildi. Bu testler, kolaylıkla Covid-19 tespit edebilecek. Kullanımı da oldukça kolay.

Yeni Test, Hemen Onayı Aldı

Covid-19 ile ilgili yapılan binlerce bilimsel çalışma var. Yüzlerce ilaç, aşı ve testler üretildi. Ancak sadece birkaçı onay alabildi. Yeni Covid-19 testi ise en hızlı onay olan cihaz oldu. Yeni testin adı, InspectIR COVID-19 Breathalyzer test. Tespitleri ile nefeste bulunan beş kimyasal bileşikleri göz önüne alarak yapıyor.

FDA açıklamalarına göre yeni testin boyutu belli. Ortalama, el valizi büyüklüğünde olacak. Cihazlar, tek kullanımlık değil. 160 test yapabilme imkanı var. Yeni cihaz, test aşamasından da geçti. Doğruluk oranı, %91,2 olarak belirlendi. Test, sonucu pozitif verirse tekrar örnek alınıp klinik laboratuvarlarda incelenmesi gerekiyor.

Yeni Covid-19 testinin özellikleri yanında fiyatı da merak ediliyor. FDA, yeni testin fiyatı hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtti. Ancak özelliklerine bakılırsa ortalamanın üstünde bir fiyat bekleniyor.

 512 toplam,  3 bugün