Sanal Evren Sayesinde Ölülerle Konuşulabilecek

Sanal dünya, gerçek dünyada yaşanması imkansız olan birçok şeyi yaşanabilir hale getirdi. Hayali arsalar alındı, ticarette yeni bir devir başladı. Şimdi ise sevdiklerini kaybedenler, sanal ortamda doyasıya hasret giderebilecek.

Açıklamalara göre ölenlerle konuşulabilecek bir sanal evren oluşturuldu. Ölen kişilerin sesinden, beden dillerinden ve hareketlerinden bir avatar oluşturulacak. Sanal kişiler, gerçek gibi hareket edip konuşabilecek.

Yapılan bu gelişmeler, dijital dünyaya olan ilgiyi daha da arttırdı. Artık giyilebilir teknolojiler ile sanal dünyada saatlerce zaman geçirilebilecek. Hatta kişiler, öldükten sonrada yaşıyormuş gibi sanal dünyada hareket edebilecek. Ancak bununla ilgili henüz bir çalışma söz konusu değil.

Dijital dünyada birçok uygulama ücretsiz olduğu için ölülerle konuşmak da ücretsiz gibi düşünülebilir. Aksine bu uygulama için belli bir ücret ödenecek.

Ölen Sevdiklerinizle Konuşmak Sadece 50 Dolar!

Somnium Space şirketinin gerçekleştirdiği bu proje, şimdiden konuşulmaya başlandı. Sonsuza Kadar Yaşa, başlığı altında yeni çalışmalara devam ediliyor. Ölen kişilerle konuşmanın yanında sanal olarak sonsuz yaşama seçenekleri de sunulacak. Hepsi için ise sadece 50 dolar ödenecek.

Uygulama daha hazır hale gelmedi. Piyasaya sunulduğunda sanal alemde ölülerle konuşabilmek için onların kişisel bilgilerine ihtiyaç duyulacağı unutulmamalı. Aksi halde konuşmak mümkün olmayacak.

Uzmanlar Bu Konuda Tedirgin

İnsanların, sevdiklerini kaybetmesi büyük depresif durumlara neden olur. Uzun süre etkisinden kurtulmak mümkün olmadığı için kabullenmek zaman alır. Hatta uzman desteğine ihtiyaç duyulabilir. Böyle hassas konuda çalışmalar yapılması uzmanları tedirgin etti. Genellikle uzmanlar arasında fikir ayrılıkları olur. Ancak bu konuda tüm uzmanlar hemfikir.

Geçtiğimiz yıllarda bir anneye sanal gözlükle ölen çocuğu gösterilmiş ve kalp krizi geçirmesine neden olunmuştu. Uzmanlar, aynı durumun yaşanmasının yüksek olduğunu söylüyor. Kişiler, gerçekle sanalı ayırt edemeyecek duruma gelemeyecek. Ölümü de kabullenmeyecek. Yani yaşamın dengesiyle oynanacak.

Sanal dünyada ölülerle konuşmak, farklı sorunlara da neden olabilir. Kişilerin hassas noktalarından yararlanılarak, yeni dolandırıcılık yöntemlerinin gelişmesinden şüphe ediliyor. Devletler bu konuda herhangi bir önlem almadı. Tüm merak edilenler, uygulama kullanılmaya başlandıktan sonra öğrenilebilecek.

 482 toplam,  1 bugün