Siber Saldırıların Yeni Hedefi

İnternetin hızlı gelişmesi birçok tehlikeyi de beraberinde getirmektedir. Bu tehlikenin en başında gelen siber saldırılar artık hedefini başka alanlara yöneltmektedir. Eskiden daha küçük işletme ve kurumları hedef alan siber saldırılar günümüzde daha büyük firma ve kuruluşları hedef almaktadır. Bunu yanında devlet ve devletin altyapılarına da sızmaya çalışan siber saldırıları günümüzde giderek yaygınlaşmıştır.

Siber saldırıların bu denli aktif olması devletlerinde önemli adımlar atmasına sebep olmaktadır. Özellikle ülkemizde siber saldırıların önüne geçmek için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Kamu kuruluşlarının daha dikkatli olması yönünde yapılan bu etkinlikler ile yapılan siber saldırılarda daha tedbirli olunması sağlamaktadır. Yapılan bu çalışmalar ile ülkemizde siber saldırıların daha pasif hale gelmesi hedeflemektedir.

Uzaktan Çalışmanın Siber Saldırı İle İlişkisi

Özellikle pandemi sürecinde pek çok kuruluş uzaktan çalışma sistemine geçmiştir. Bu da online işlemlerin artmasına sebep olmuştur. Bunu fırsat bilen internet korsanları ise açıklar bularak kurum ve kuruluşların bilgilerini çalabilmektedir. Eskiden sadece küçük işletmelere zarar veren siber saldırılar günümüzde büyük işletmelere de zarar verir hale gelmiştir. Bunun için ülkemizde gereken önlemelerin alınması konusunda uyarılar yapmaktadır.

Siber saldırıların önüne geçmek için internet altyapının güçlü olması gerekir. Güçlü olan internet altyapısına siber saldırıların yapılması daha da zor hale gelecektir. Ayrıca yapılan siber saldırılar tespit edilerek hızlı bir şekilde olaya karışan kişi ve kişiler de tespit edilmektedir. Uzaktan çalışma konusunda öncelikli yatırım yapılacak alan internet altyapısıdır.

Siber Saldırılardan Nasıl Korunulur?

Siber saldırılardan tamamıyla kurtulmak pek mümkün olmasa da yapılan çalışmalar ile saldırı en aza indirilebilir. Yapılan birkaç işlem ile bilgisayar korsanlarının işleri zorlaştırılabilir ve kişi ve kurumlar bu saldırıdan daha az etkilemesi sağlanabilir.

Siber saldırılarını en aza indirmek için öncelikli olarak internet altyapınızı kontrol eden sisteminizin şifresine odaklanmanız gerekir. Oluşturacağınız güçlü bir şifre internet korsanlarının işini zorlaştıracaktır. Bunun yanında şifrenizi daha güçlü hale getirmek için düzenli olarak değiştirmeniz de fayda sağlayacaktır. Bilgisayarın önbelleği veri kaydettiği için çalınması daha kolay hale gelecektir. Bu nedenle bilgisayarınızın önbelleğini belirli aralıklarla temizlemelisiniz.

 516 toplam,  1 bugün