Starlink Kesintiye Neden Uğradı?

Starlink, hizmete sunulduğu günden beri konuşulmaya devam ediyor. Verdiği hızlar ve ücretler, birçok kişi tarafından hala merak konusu. Şimdi ise gündemde olma nedeni, dünya çapında kesintiye uğraması.

Starlink internet kesintisi, geçtiğimiz günlerde kullanıcıları tedirgin etti. Küresel kesintinin nedeni ilk başlarda anlaşılmasa da sonradan kesinti sebebi belli oldu. Uydu ile terminal arasındaki teknik sorunun, internet kesintisine neden olduğu ortaya çıktı.

Açıklamalar, kullanıcılarının endişelerini gidermedi. Ancak bazı kullanıcılar ve uzmanlar, uzaydaki uydudan sağlanan bu internette, bu tür sorunlarında olmasını normal karşılıyor. Terminal ile uydu arasında bazen bu tür sıkıntılar yaşanabilir. Çünkü uydu, Düşük Dünya yörüngesinde bulunuyor.

Starlink internet arızası, yarım saatten fazla sürdü. Birçok kullanıcı bu yüzden büyük sıkıntılar çekti.

Kanada, ABD ve İngiltere gibi birçok ülkede Starlink kullanılıyor. Diğer ülkeler ise taleplerde bulunuyor. Elektriğe ihtiyaç duymaması ve yüksek hızlar sunması, herkesin beğenisi topluyor. Bu yüzden fiyatları çoğu zaman sorulmuyor. Ancak birkaç gün önce kısa süreli bir kesintinin yaşanması, kullanıcıları endişelendirdi.

Kullanıcılar, bu kesintiden etkilendiklerini belirtti. Plansız ya da planlı mı bir kesinti olduğu ise bilinmiyor. Starlink internet kesintisi konusunda bir açıklama yaptı. Ancak açıklamaları, birçok kullanıcıyı tatmin etmedi.

Sorun Gerçekten Uzayda Mı?

Elon Musk, projeleriyle dünya çapında çok konuşulan bir iş adamı. Uzay, teknoloji ve diğer sektörlerde ülkelerin yapamadığı projelere imza atıyor. Son zamanlarda Tesla araçlarında sorun çıkması, uzay roketlerinde sıkıntılar yaşanması, deneylerde hayvanların ölmesi ve ücretlere zam yapılması, birçok kişiyi şoka uğrattı.

Elon Musk ise bu durumlara tepkisiz kalmadı. Sosyal medya hesaplarından açıklamalar yaptı. Araçların geri toplanması gibi çözümler üretti.

Bu olaylardan sonra Starlink internet hizmetinde de kesinti yaşanması, daha çok dikkatleri üzerine çekti. Elon Musk, kesinti nedenini terminal ile uydu arasındaki problem olarak açıkladı. Tekrarlanıp tekrarlanmaya konusunu ise açık bıraktı.

Starlink kullanıcıları, internet kesintilerinin tekrarlanması konusunda endişe duyuyor. Kesinti durumunda ne yapacaklarını da bilmiyor. Starlink’in ise bu konuda aldığı bir önlem henüz yok.

 487 toplam,  1 bugün