Starlink Türkiye’ye Gelecek Mi?

Starlink, Elon Musk’ın dikkat çeken ve konuşulmaya devam eden projelerinden biri. Dünyanın birçok yerine yüksek hızlarda internet sağlıyor. Her ülkede olmasa da birkaç büyük ülkede hizmet vermeye devam ediyor.

Starlink, hizmetleri hakkında bir açıklama daha yaptı. Bir ülke daha yüksek hızlardan yararlanabileceğini söyledi. Elon Musk Starlink internetinden yararlanmak isteyen birçok ülke olduğu için hizmet verileceği ülke merak edildi.

Ülkemizde de Starlink Türkiye’ye gelecek mi, soruları çoğaldı.

Starlink, 2020 yılının Ekim ayında büyük bir lansmanla duyurulmuştu. Kısa sürede büyük ilgi görmüş ve kullanılmaya başlanmıştı. Hizmet ağını genişleten Starlink, yeni ülkesini de seçti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta tarafını belli eden Elon Musk, Ukrayna’ya destek amaçlı Starlink hizmeti sunmuştu. Savaş sırasında binlerce Starlink anteni göndererek internete erişim konusunda sorun yaşamamalarını sağlamıştı.

Bu antenlerin Ukrayna’ya en büyük avantajı, internet uzaydaki uydulardan alındığı için kullanımda elektriğe ihtiyaç duyulmamasıydı. Ukrayna’ya bu konuda büyük destek sağlayan Starlink, Rusya’da engellendi. Ancak Elon Musk, dünya geneli tarafından takdir edildi.

Bu yaşananlardan sonra Starlink, hizmet ağını farklı yöne çevirdi. Açıklamalara göre yeni hizmet bölgesi, Güneydoğu Asya olacak. Bu bölgedeki ilk ülke ise Filipinler. Starlink internet hizmeti için gerekli izlenimler alınmaya başladı. Amacı, sorunsuz yüksek hızlarda internet sağlayabilmek.

Elon Musk Starlink projesini dünyaya duyurduğunda ilgi gösteren ülkelerden biri Türkiye olmuştu. Şu an 74 milyondan fazla kullanıcısı olmasına rağmen Türkiye bunların arasında yer almıyor.

2022 yılında Stralink açıklamalarda bulunmuştu ve Türkiye için yeşil ışık yakmıştı. Ancak ne zaman hizmet vereceğiyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Şu anki açıklamalarda da Türkiye’den bahsedilmiyor.

Starlink Türkiye’ye gelirse çok yüksek hızlarda internet kullanılabilecek. Ayrıca kullanım için elektriğe ihtiyaç duyulmayacak. 7/24 uydu üzerinden internete girilebilecek. Bu kadar avantaj sağlayan Starlink’in fiyatları da merak ediliyor. Fiyat için kesin bir fiyat aralığı vermek mümkün değil. Ancak dünya genelinde Starlink fiyatlarına bakıldığında fiyatlar ortalamanın çok üstünde olacak.

 431 toplam,  2 bugün