Tesla Okula Çantası Üretme Çalışmalarına Başladı

Elon Musk, birçok sektörde farklı projeler üretiyor. Çoğu zaman birbiriyle bağlantısı olmayan bu projelere nasıl yetiştiği merak ediliyor. Bu merak giderilmeye çalışılırken Elon Musk, yeni bir projeye daha imza attı. Okul çantasından kemer tokasına kadar birçok ürünün üretimi yapılacak. Üretimin başlamama nedeni ise patent başvurularından sadece birinin sonuçlanması.

CYBERBACKPACK, adı verilen okul çantaları, Tesla şirketinde üretilecek. Çalışmalara başlamak için patent başvurusu yapıldı bile. Elektrik otomobilleriyle bilinen Tesla şirketinin böyle bir projeye başlaması dikkat çekti. Çünkü geçtiğimiz günlerde otomobillerde hatalar tespit edilmiş ve 7.000 araç toplanmıştı. Hataların düzeltilmesi için yoğun bir çalışma yapılmıştı. Bu kadar problemin arasında okul çantası üretimine başlaması birçok kişiyi şaşırttı.

Tesla, yakında zamanda Cybertruck ve Roadster projeleriyle ürün kapasitesini arttıracak. Bunun için problemlerin engel olmasına izin verilmiyor.

Tesla, Birçok Patent Başvurusunda Bulundu

Tesla okul çantası, duyanların ilgisini çekse de başvuru yapılan patent, bundan ibaret değil. 50 dolarlık düdük ve 150 dolarlık kemer tokası içinde patent başvuruları yapıldı. Başvuru yapılacak patent sayılarının artacağı düşünülüyor.

CYBERBACKPACK isimli okul çantasının dikkat çekme nedeni ise patent başvurusunun kabul edilmesi. 5 Nisan 2022 tarihinde yapılan patent başvurusunun olumlu sonuçlanması Tesla ekibini sevindirdi. Hemen okul çantası üretimi için çalışmalara başlandı. Şimdi ise diğer patent başvurularının olumlu sonuçlanması bekleniyor.

Üretim Tarihi Belli Oldu

Tesla okul çantası ile ilgili Tesla açıklama yaptı. Sırt çantasının içerisinde mobil cihazları şarj edebilmek için batarya olacak. Öğrencilerden yazılımcılara kadar herkes bu çantayı kolaylıkla kullanabilecek. Bu özellikler dışında tasarım konusunda bir açıklama yapılmadı. Çantanın fiyatı da merak edildi. Ancak fiyatı, tanıtım sırasında açıklanacak.

Tesla’nın üreteceği okul çantası, şimdiden birçok çanta firmasına ilham oldu. Tesla açıklamalarına benzer okul çantaları üretilmeye başlandı. Fiyatları ise şaşırttı. Tesla okul çantalarına benzeyen ürünler, 299 dolardan satışa sunuldu.

Fiyatlarının yüksek olmasına rağmen benzerliklerinden dolayı ilgi gördü. Ancak Tesla okul çantası üretimine başlandığı için açıklamalar doğrultusunda kıyaslama yapılıyor. Farklar, tanıtımdan sonra görülebilecek.

 585 toplam,  1 bugün