Twitter Ortaklaşa Özelliği

twitter ortaklaşa

Twitter, yıllardır en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Yaptığı güncellemeler ya da gelişmeler, herkes tarafından konuşuluyor. Etkileşim sıkıntısı yaşandığında ise tüm dünyayı etkiliyor.

Bu kadar dikkat çeken Twitter, yeni özelliği ile de konuşulmaya devam ediyor. Bu özelliğin adı, Ortaklaşa. Amacı ise iki kullanıcının beraber tweet atmasını sağlamak.

Twitter paylaşımlarda en çok alıntılar görülüyor. Kullanıcılar, başkalarının paylaşımlarını kopyalamayı tercih ediyor. Bunun amaçlarından biri, iki kullanıcının ortaklaşa aynı paylaşımı yapamaması. Ancak Twitter Ortaklaşa ile bu problem ortadan kalkıyor.

Özellik şu an test aşamasında. Yeni güncellemeyle kullanıcılara sunulması hazırlığına başlandı. Yapılan açıklama, beklediği tepkiyi aldı. Twitter kullanıcıları, yeni özelliği sabırsızlıkla bekliyor.

Aynı Paylaşım İki Farklı Hesaptan Yapılabilecek

Şu an Twitter paylaşımı yaparken aynı kişilerin anda olduğunu göstermek için ya etiketleme yapılabiliyor ya da alıntı. Hatta yorumlarla aynı paylaşımda olunduğu gösterilmeye çalışılıyor.

Twitter Ortaklaşa özelliği ile bu sorun ortadan kalkacak. İki farklı hesaptan ortaklaşa paylaşım yapılabilecek. Üstelik etiketleme ve alıntı yapmaya da gerek duyulmayacak. Bu özellik en çok sosyal medyayı ticari amaçla kullananlara yarayacak.

Reklam verenler ve kullanıcılar, ortaklıklarını bu özellikle devam ettirebilecek. Twitter Ortaklaşa, iki hesap için geçerli. Daha fazla kullanıcı ekleme, şu an özellikler arasında yer almıyor. Ayrıca bu özelliği kullanabilmek için hesapların birbirini takip etmesi ve kilitli olmaması şartı var. Hesaplardan biri kilitli ise bu özellik kullanılamıyor.

Ortaklaşa Özelliği Kötü Amaçlarla Kullanılabilir?

Sosyal medyayı herkes iyi amaçlı kullanmıyor. Bu yüzden Twitter Ortaklaşa özelliğinde de bu düşünceler konuşuluyor. Özellikle spam amaçlı bu özelliğin kullanılabileceği düşünülüyor. Ancak bu konuda karamsarlığa düşmeye gerek yok. Twitter, her ihtimali göz önünde bulunduruyor. Testlerinde spam olaylarına yer veriyor. Sorun yaşanmaması için gerekli önlemleri alıyor.

Ortaklaşa özelliğin ne zaman kullanılmaya başlanacağı ise merak konusu. Twitter, testlere başladığını açıklasa da kullanım tarihi hakkında bilgi vermedi. Ancak Twitter yeni özellik ile farklı bir platform haline gelecek. Kullanıcılar bu özelliği kullanmaya başladığında uygulamanın etkileşimi artmış olacak.

 376 toplam,  1 bugün