Uzay İnterneti Starlink Fiyatlara Zam Yaptı

Starlink internet, dünya genelinde birçok ülke tarafından kullanılıyor. Bazı ülkeler ise kullanım için talep de bulunuyor. Birçok avantajı olduğu için insanlar kullanmaya sabırsızlanıyor. Ancak Starlink fiyatları, hizmetleri kadar dikkat çekiyor.

Elon Musk, uzay şirketi SpaceX adı altında birçok projeler yapıyor. Starlink, bu projelerden biri. Bununla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Starlink fiyatları güncellendi. Fiyatların artma nedeni ise kullanıcıları şaşırtmadı.

Starlink, uzaya gönderilen uydu sayesinde yüksek hızlar verebilen bir internet firmasıdır. Dünya genelinden daha yüksek hızlara ulaşmak zor değil. Ayrıca internet kullanımı için elektriğe ihtiyaç duyulmuyor. Yani elektrikler gitse de internet erişimi kesilmiyor.

Birçok avantajı olan Starlink, ortalamanın üzerinde bir fiyat sunuyordu. Elon Musk’ın açıklamalarıyla Starlink fiyatları daha da arttı. Fiyatların artma nedeni ise enflasyona bağlı maliyetlerin artması.

Sadece aylık ücretler değil, kayıt olma ve yeni sipariş fiyatları da ciddi oranda artış gösterdi.

Starlink, kısa sürede hizmet ağını genişletti. İyileştirme ve geliştirme çalışmaları yaptı. Yapmaya devam ettiği için de maliyetleri arttı. Önceden Starlink kayıt ücreri 499 dolardı. Şimsi ise 549 dolar oldu. Yeni siparişler için ise ücretler 599 dolar olarak güncellendi. Starlink aylık ücret bedeli 99 dolardı. Ancak yapılan zamlarla birlikte 110 dolar olarak belirlendi.

Starlink yeni fiyatları beğenmeyen kullanıcılar, aboneliklerini iptal edebilecek. Donanımları ise 200 dolara kadar geri iade edilecek. Ayrıca Starlink hizmetini 30 gün içerisinde yapan abonelere ödedikleri ücret eksiksiz olarak verilecek.

Yapılan zamlara Premium müşterileri dahil değil. Aynı fiyattan internet kullanıma devam edebilecek. Ayrıca yükleme ve indirme hızları 150 ile 500 Mbps arası olacak.

Dünya genelindeki ekonominin daha da kötüleşmesi, tekrar zam yapılma ihtimalini düşündürüyor. Elon Musk, bu konuda bir açıklama yapmadı. Tekrar bir zam olursa aboneler nasıl bir tutum sergileyeceğini bilmiyor. Ayrıca Starlink yeni abonelik düşünenler de oldukça kararsız.

Yapılan zamların ardından devam eden kullanıcılarıyla Starlink hizmetlerine devam ediyor. Yeni hizmet yerleri belirliyor.

 438 toplam,  1 bugün