Uzayda Kullanılması İçin Nissan Araba Üretecek

NASA, yıllardır uzayla ilgili çalışmalar yapıyor. Dünya uydusu Ay’da yaşamın olup olmadığını araştırıyor. Bunun için teknolojilerden yararlanıyor. Aynı zamanda çalışmalara bağlı olarak yeni uzay teknolojilerine ihtiyaç duyuyor.

Nissan uzay aracı, ihtiyaç duyduğu teknolojilerden biridir. Yapılan açıklamalara göre NASA ile Nissan iş birliği yapacak. Uzay çalışmalarında çalışmaların bir kısmını beraber yürütecek.

Açıklamalar, 37. Uzay Sempozyumu sırasında geldi. Nissan ortaklarından Sierra Space ile Teledyne Brown Engineering, birlikte açıklama yaptı. NASA ile birlikte çalışma yapacakları belirtildi. Nissan’ın, her zaman NASA uzay ve Ay çalışmalarını heyecanla takip ettiğini açıkladılar. Bu yüzden Nissan, uzay araçları üreterek NASA’ya destek sağlayacak.

Uzay Araçlarının Ay’ın Zeminine Uygun Olmasına Dikkat Edilecek

Uzay teknolojileri, uzayın şartlarına göre tasarlanır. Yanlış bir öngörü ya da proje yapıldığında yarar sağlamayacağı gibi birçok zarara da neden olabilir. Tarihte bunun örnekleri olduğu için Nissan, yapacağı uzay araçlarında Ay’ın zeminine dikkat edecek.

Nissan ile birlikte deneyimli şirketler de çalışacak. İçinde insanın olabileceği Ay Arazi Aracı tasarlanmış olacak. Hedef ise Nissan uzay araçları ile Ay’ın üzerine astronotlar taşımaktır. Bu sayede uzay çalışmalarında büyük bir yol ilerlenmiş olacak.

Zaten Teledyne Brown Engineering, projeleriyle kendini kanıtlamış durumda. Zorlu arazi şartlarında yaptığı çalışmalarla yıllardır dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ayrıca 1960 yılından itibaren şirket olarak NASA uzay çalışmalarında yer almış ve destek vermiştir.

Teledyne NASA ile yaptığı iş birliğinde tedarikçi görevini görecek. Uluslararası Uzay İstasyonu’nun kargolarla tedarikini gerçekleştirecek. Aynı zamanda iade misyonlarını yapacak.

Nissan Uzay Arabaları Çok Konuşulacak

Nissan, otomobil sektöründe kendini kanıtlamış bir firmadır. Yıllardır otomobil sektöründe gerçekleştirdiği çalışmalarını uzay taşımacılığı sektöründe de yapmayı planlıyor. Bu yüzden projelere yoğunlaşarak sıkı bir çalışmanın içerisinde yer alıyor. Hatta geçtiğimiz günlerde elektrikli ay aracını tanıtarak, kendini göstermişti.

Nissan uzay aracı konusunda meraklar artınca konu hakkında basın açıklaması yapıldı. Açıklamalara göre tasarlanacak Ay Arazi Aracı, NASA astronotlarının görevleri sırasında kullanılacak. Yapım aşamasında Sierra Space ile birlikte çalışılacak. Space ile iletişim kurulmaya başlanmış. Ay’ın zorlu yüzeylerinde aracın denge sağlaması için özel sistemler kullanılacak.

Açıklamalar gerçekleşirse yapılacak uzay aracı çok konuşulacak.

 403 toplam,  1 bugün