VR Gözlüklerine Veda Edilecek!

Metaverse, hayatımıza girdiğinden beri gelişmelerin arkası kesilmiyor. Sanal arsaların alınması ve ticaret yapılması, birçok kişiyi hayrete düşürmeye yetiyor. Yeni gelişmesi ise VR gözlüklerine veda edilecek olması. Çalışmalara çoktan başlandı.

Mateverse evreni Horizon Worlds, geçtiğimiz günlerde Meta tarafından tanıtılmıştı. Her yeni özelliği kullanıcı sayısını hızlı bir şekilde arttırdı. Beğeniler, sayısı katlamaya devam ediyor. Elde edilen verilere göre sanal evrenin kullanıcı sayısı son üç ayda yaklaşık 10 kat arttı. Bu dijital dünyada yeni bir rekor olarak ilan edildi. Bu şekilde devam ederse artmaya devam edeceği düşünülüyor.

Twitter uygulamasında yapılan açıklamaya göre sanal evrenin web versiyonu da gelecek. Bu sayede finansal anlamda büyük adım atılmış olacak. Bunu yaparken de VR gözlükleri kullanılmayacak.

Horizon Worlds Mobil Uygulaması Nasıl Olacak

Horizon Worlds, tüm dünya tarafından büyük ilgi görüyor. Bu yüzden sürekli geliştirilmeye devam ediliyor. Yeni özellik ise finansal kesintilerin artık önüne geçmek. Bu yüzden sanal evrenin web ve mobil uygulamaları da çıkacak. Kullanıcı sayıları her geçen gün arttığı için uygulamalar, bir süre kullanıma açılmayacak. Sorun yaşanmaması için güvenlik önlemleri göz önünde bulunduruluyor. Test aşamasına daha geçilmedi. Uygulama yapımının ne zaman biteceği ise henüz bilinmiyor.

Meta’nın açıklamalarına göre yeni özellikler, daha çok ses getirecek. Kullanıcıların beğenisine sunulduğunda kullanımı popüler olacak. VR gözlükler tarihe karışacak. Kullanıcı sayısı ise şimdiye kıyasla daha çok artacak.

VR Gözlükler Yerine Ne Kullanılacak?

VR gözlükler, uzun bir süre sanal gerçekliği arttırmak için kullanıldı. Birçok yerde kullanılmaya da devam ediyor. Ancak Meta şirketinin yeni projesine göre VR gözlüklerini kullanmaya gerek kalmayacak. Çünkü Horizon Worlds web ve mobil uygulamaları ile sanal gerçeklik kolay bir şekilde yaşanacak. Bunun için özel yazılımları kullanacak ve altyapısını normalden üst seviyeye çıkaracak.

Bu iddianın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği tam bir merak konusu. Ancak Meta çalışmalarına bakılacak olursa bu projenin de gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Uygulandığında ise sadece kullanıcı sayısını arttırmayacak, aynı zamanda sanal dünyaya yeni bir bakış açısı getirecek.

 485 toplam,  1 bugün