Wi-Fi 6

Yeni uygulamalar, oyunlar ve videolar ile internet kapasitesine olan talep her geçen gün artmaktadır. Talep arttıkça, bant genişliği ihtiyacı da haliyle artıyor. Bu alanda artan talebi karşılamak için Wi-Fi 6 ortaya çıktı. Özellikle verimlilik ve hız gerektiren ve kullanıcı sayısı çok olan kurum ve kuruluşların bu teknolojiye hazırlıklı olmaları gerekmektedir.

Ayrıca Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisi ile Wi-Fi 6, onlarca cihazı sorunsuz bir şekilde internete bağlamak için gerekli altyapıyı sağlıyor. Önceki Wi-Fi standardına göre hızında üç kat artış var. Sonuç olarak Wi-Fi 6 teknolojisi online oyun oynayanlar gibi yüksek hızlı ağ bağlantısına ihtiyaç duyan kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. Hem yeni güvenlik teknolojisi hem de hızıyla tercih edilen Wi-Fi 6, popüler teknolojiler listesinin zirvesine yükseldi. Wi-Fi 6’nın neyle ilgili olduğuna bir bakalım.

Wi-Fi 6 Nedir?

Kar amacı gütmeyen Wi-Fi Alliance, IEEE 802.11 ağ standardına dayalı bir grup kablosuz ağ protokolüne atıfta bulunan “Wi-Fi” terimini kullandı. Wi-Fi 6, endüstrinin yeni nesil Wi-Fi standardıdır. Wi-Fi 6, gezegendeki artan cihaz sayısına yanıt olarak oluşturuldu. Bir VR cihazınız, birden fazla akıllı ev cihazınız varsa veya evinizde çok sayıda cihaz varsa, bir Wi-Fi 6 yönlendirici sizin için en iyi Wi-Fi yönlendirici olabilir.

Wi-Fi 6 farkları nelerdir?

  • Wi-Fi 6’ya eklenen Hedef uyanma süresi (TWT) sayesinde bağlı tüm cihazlarda önemli ölçüde daha az pil tüketimi yaşanır. Uyumlu cihazlar ve yönlendiriciler, önemli uyanma ve uyku sürelerini ileterek daha az adaptör çalışma süresi ve daha az pil tüketimi sağlar. Bu, yalnızca dizüstü bilgisayarlar ve modern telefonlar gibi günlük cihazlar için değil, aynı zamanda daha fazla Nesnelerin İnterneti (IoT) ürünü evlerimize ve iş yerlerimize girdikçe önemli olacaktır.
  • En yeni Wi-Fi standardı, daha hızlı veri aktarımına izin verir. Wi-Fi yönlendiricili tek bir cihaz kullanırken, maksimum potansiyel hızlar Wi-Fi 6 ile Wi-Fi 5’e göre %40’a kadar daha hızlı olmalıdır. Wi-Fi 6 bunu verileri daha verimli bir şekilde kodlayarak yapar ve daha yüksek verim sağlar . 2.4GHz ağlar bile bu yeni standarttan faydalanacak. Endüstri, paraziti azaltmak için 5GHz Wi-Fi’ye kaymış olsa da, 2,4GHz katı nesneler aracılığıyla hala daha iyi bir penetrasyon hızına sahiptir. Eski kablosuz telefonlar ve kablosuz bebek monitörleri kullanımdan kaldırıldığından, 2,4 GHz’de daha az parazit olması gerekir.
  • Çok sayıda Wi-Fi özellikli cihazın bulunduğu kalabalık bir alanda olduğunuzda, Wi-Fi yavaşlama eğilimindedir. Kalabalık bir stadyum, havaalanı, otel, alışveriş merkezi ve hatta herkesin Wi-Fi erişimine sahip olduğu bir ofis düşünün. Wi-Fi büyük olasılıkla yavaş olacaktır. Buna yardımcı olmak için 802.11ax olarak da bilinen yeni Wi-Fi 6, bir dizi yeni teknoloji içeriyor. Bu, kalabalık kamusal alanlarla sınırlı değildir. Evde Wi-Fi’ye bağlı çok sayıda cihazınız varsa veya yoğun bir apartman kompleksinde yaşıyorsanız, bu sizin için geçerli olabilir.

 439 toplam,  1 bugün