Yapay Zekalar İnterneti Ele Geçirecek

yapay zekalar interneti ele geçirecek

Yapay zeka, 2000 yılından sonra farklı bir boyuta ulaştı. Günümüzde geldiği nokta ise hayret verici. Öyle yapay zekalar icat ediliyor ki robot olduğunu ayırt etmek neredeyse imkansız.

Günlük yaşantımızda ise yapay zekalarla sıkça karşılaşılıyor. Ellerden düşürülmeyen telefonlardan makinelere kadar hepsi geliştirilmiş bir yapay zeka. Kontrol edilemediğinde ise büyük sorunlara yol açabiliyor.

Uzmanlar ise yapay zeka konusunda oldukça endişeli. Eğer yapay zekaların gelişimi bir düzen dahilinde yapılmazsa sanal dünya tanınmaz bir hale gelecek. Robotlar insanlardan daha üstün olacak. Hatta bu şekilde devam ederse sanal dünyayla birlikte gerçek dünyayı da yönetecek.

Beklenen Zaman Sanılandan Daha Yakın

Yapay zeka ve internet, birbirini doğrudan etkiliyor. Teknolojik bir gelişme, internette yeni dünyaların oluşmasına neden oluyor. Bilim insanlarının yapay zekaya yönelmesi, uzmanların teknolojiye sıcak baktığını düşündürüyor. Ancak sanılanın aksine birçok uzman, yapay zeka ve internetteki gelişmelere pek de sıcak bakmıyor.

Hatta bu şekilde devam ederse insanlığın geleceğinin yakın zamanda biteceğini ve robotların Dünya’yı ele geçireceğini düşünüyor. Bazı uzmanlar ise yönetimin robotlar tarafından yapılacağını belirtiyor.

İnternet Tanınmaz Halde Olabilir

Kopenhag Gelecek Araştırmaları Enstitüsü, Metaverse sonrası yapay zeka ve internet üzerine araştırmalar yapmaya başladı. Araştırma sonuçları ise iç açıcı değil. Uzmanlara göre gelecekte sanal ve gerçek dünya ayırt edilemeyecek duruma gelecek. Günlük yaşantı da birçok meslek yerini yapay zekalara bırakacak.

İnsanlar, Dünya için değil sanal yaşam için yaşamaya başlayacak. Hem kendi nesillerini hem de Dünya’yı tehlikeye sokacak.

Hatta yönetimler, yapay zekaların eline verilecek. Bu da hem sanal hem de gerçek dünyayı tanınmaz bir hale getirecek.

Uzmanlar, yapay zekaların gelişimiyle ilgili birçok uyarıda bulunuyor. Sanal dünyadan kopmak mümkün olmasa da bilinçli bir şekilde kullanılabilir. Bunun için hareket etmeyi unutmamak gerekiyor. Her şeyi yapay zekalara bırakmak, tahminlerin yaşanmasına bir adım daha yaklaştırıyor.

Gerekli önlemler alındığı takdirde yapay zeka, hayatın her alanında olamayacak. İşleri kolaylaştıracak ancak yaşama dahil olamayacak. Bu da insanlığın ve Dünya’nın geleceğini koruyacak.

 411 toplam,  1 bugün